Niko Gonzales između Sosijedada, Betisa i Valensije 1Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Barselona mora da pojača tim u letnjem prelaznom roku kako bi u narednoj sezoni bila bolja, a to može da dovede do odlaska pojednih španskih talentovanih fudbalera.

Takav slučaj je sa Nikom Gonzalesom.

Barselona želi da ga zadrži, ali gužva u veznom redu mogla bi da ostavi njegov odlazak otvorenim pitanjem.

Velika konkurencija sa Buskecom, Frenkijem de Jongom, Pedrijem i Gavijem značila bi da on ima malu ulogu u timu. Pored toga, Barsa već ima dogovoren dolazak Franka Kesija, koji će doći kao slobodan igrač iz Milana.

Kako prenosi Mundo Deportivo za momka iz Galicije (20 godina) već su zainteresovani Valensija, Real Sosijedad i Betis.

Eventualni odlazak Karlosa Solera primorao bi Valensiju da potpiše ugovor sa nekim drugim fudbalerom, a Niko se nameće kao idealna opcija. Tim pre što bi dolazak Đenara Gatuza na klupu „slepih miševa“ mogao da dovede do većeg interesovanja kluba sa Mestalje za Nika Gonzalesa.

Real Sosijedad razmišlja o novim pojačanjima za sledeću sezonu, a kao prvi „pik“ ističe se ime Nika.

Konačno, Betis. Tim Manuela Pelegrinija bio je najprijatnije iznenađenje ove sezone Primere, a učešće u Ligi Evrope bio bi savršen argument za odlazak Nika u andaluzijski tim.

Osim toga, sjajna sezona Vilijama Karvalja i Gvida Rodrigeza izazvala je interesovanje drugih klubova i iz tog razloga eventualni dolazak bi dao Niku mogućnost da popuni upražnjeno mesto u veznom redu ekipe iz Sevilje.

Kako podseća Mundo Deportivo između Barse i Betisa postoje tradicionalno dobri odnosi, što nije nezamerljivo u celom ovom kontekstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari