Nikola Jokić će biti prvi košarkaš u NBA ligi koji će dobiti preko 400 miliona dolara za petogodišnji ugovor 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Srpski košarkaš Nikola Jokić bi mogao 2026. godine da dobije više od 400 miliona dolara za novi, petogodišnji ugovor, objavio je novinar NBC Sportsa Kurt Helin.

Centar Denvera mogao bi da postane prvi košarkaš u istoriji NBA ligi koji će zaraditi preko 400 miliona dolara od „supermaks“ ugovora.

„Nikola Jokić je bez dileme najbolji košarkaš na svetu u ovom trenutku. Potpisao je produžetak ugovora vredan 274 miliona dolara pred start prošle sezone. Ipak, zahvaljujući njegovoj igračkoj opciji, u leto 2026. mogao bi da potpiše prvi ugovor od 400 miliona dolara kao produžetak sadašnjeg ugovora, ako to bude na pet godina. Jokić bi dobio taj novac bez obzira osvoji li još jednom titulu ili opet bude MVP, jer će iza sebe imati desetogodišnju karijeru. Biće u stanju da dobije toliko bez obzira na stil igre i godine“, objavio je Helin.

Jokić je ove sezone vodio svoj tim do titule u NBA ligi i proglašen za MVP finalne serije protiv Majamija.

Poslednji ugovor koji je Jokić potpisao sa Denverom je petogodišnji, za koji je dobio 276.122.630 dolara.

Sledeće godine Janis Adetokumpo i Džejson Tejtum bi trebalo da dobiju po 334 miliona dolara, a u 2025. se očekuje da će za „supermaks“ ugovore Žoel Embid i Luka Dončić dobiti po 367 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari