Nikola Jokić: Igranje za reprezentaciju donosi jedinstvene emocije 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Nikola Jokić se vratio u Denver posle sjajnog leta tokom koga je sa reprezentacijom Srbije osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srpski as je naravno bio u centru pažnje tokom druženja igrača Nagetsa sa predstavnicima medija uoči početka nove NBA sezone. Poznato je da Jokić iz nepoznatog razloga već dugo ne priča za srpske medije, pa je ovo bila prilika da se čuje njegov glas posebno o nacionalnom timu, piše Sport Klub.

Trostruki MVP najjače košarkaške lige na svetu posebno emotivno je govorio o proteklom letu i igranju za Srbiju na Olimpijskim igrama, gde je osvojena bronzana medalja.

„Uživao sam igrajući za reprezentaciju, igrajući za svoje prijatelje, predstavljajući svoju zemlju, svoj rodni grad, porodicu. Mislim da je to sjajno iskustvo i mislim da bi svaki igrač koji ima priliku to da uradi trebalo to da iskoristi. To je potpuno drugačije takmičenje. U suštini, svaka utakmica je važna. Ako izgubiš, ideš kući. Mislim da je zaista, zaista zanimljivo“, rekao je Jokić.

Uporedio je osvajanje olimpijske medalje za Srbiju i prstena sa Denverom.

„To je slično i drugačije. Osvojiti nešto prvi put ikada za ovu organizaciju i za mene lično, naravno da je posebno. Igranje za reprezentaciju donosi jedinstvene emocije, jedinstvene osećaje. Igranje sa prijateljima s kojima sam odrastao, igrao sam protiv njih od kad smo imali 13, 14 godina, sada se takmičimo za nacionalni tim protiv najboljih na svetu“, pojasnio je Jokić.

Tokom ovog leta Nagetse je pojačao Rasel Vestbruk.

„Mislim, naravno, nismo imali dobar odnos na terenu kada smo bili rivali. Mnogo smo se svađali i pričali jedan drugome, ali sada znam ko je on malo bolje van terena. Sjajan saigrač, momak koji voli da sluša i koji želi da prati u teretani. Mislim da je sjajan igrač za nas i mislim da će nam doneti mnogo dobrih stvari“, istakao je Jokić.

Osvajač tri titule najkorisnijeg igrača Lige govorio je i kako pronalazi motivaciju iz sezone u sezonu.

„Nije toliko do motivacije, više je do poštovanja ekipe. Jer sve može lako i brzo da se okrene. Uživanje sa timom. To je moja motivacija“

Džamal Marej, odlični bek i Jokićev ključni saigrač je produžio ugovor sa Nagetsima.

„On je moj partner u zločinu i prošli smo kroz mnogo toga. Imali smo velike pobede, velike poraze, i srećan sam što je ostao s nama. Nadam se da ćemo napraviti još malo istorije zajedno, hajde da to tako kažemo“, zaključio je Jokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari