„Slučaj Jokić“ – ko je napravio podelu na „mi i oni“ i da li je vreme da definišemo pojam „patriotizam“?

Ostavite komentar


  1. Patriotizam je kad izbije rat da uzmeš pušku i odeš da braniš svoj narod.
    Kad sediš u fotelji grickaš kikiriki piješ pivo i bodriš reprezentaciju ti u stvari ispoljavaš foteljsko-pivsko-kikirizirani patriotizam. Ceo ovaj text je opis o …ništa. I sve u ovoj jadnoj zemlji je ništa. Zaluđivanje i zatupljivanje.

  2. Ne razumem toliku potrebu da se brani Jokić. On kao „vrhunski igrač“ našoj reprezentaciji nije dao NIŠTA. I Novicki i Gasol su igrali istu ligu i igrali svako takmičenje za svoje reprezentacije. Jokić je za mene definitivno loš čovek!

  3. U staroj grčkoj su za vreme sportskih takmičenja prestajali svi sukobi.

  4. Profesor Koković je potpuno u pravu. Jokića treba ostaviti na miru – on najbolje zna kako izgleda sezona u NBA, a ne mi koji histerično gledamo u televizore i jako smo pametni šta ko treba da radi. Što se tiče profesorove analize odnosa sporta i politike – sve tačno, od reči do reči.

  5. Patriotizam je poceo da se meri kolicinom para koje neko poseduje, sto je deblji novcanuk patriotizam slabi.

  6. Odgovornost je reč čije značenje polako bledi u Srba.
    Nikola mnogo duguje Denveru.
    I zbog silnog novca koji su mu odvojili, a još više što su pokazali ogromnu veru u njegove mogućnosti.
    Valja to vratiti.
    I sad kada je prvom titulom deo tog velikog duga vratio divni momak iz Sombora se prosto izdavao kao balon.
    A takav ne želi pod zastavu.

  7. Sram bilo autora teksta na izjednacavanju krivice Partizana i Czv ! Pa u cemu je Partizaniva krivica u skucaju Mirotic ? U cemu je Partizaniva krivica u jucerasnjem slucaju Kijanovic? U cemu je O
    Partuzaniva krivica za onakvo organizovano navijacko nasilje u Pioniru kad je Czv bila domacin ? Partizan je cele godine pozivao na smirivanje strasti i irganizovao derbije bez incidenata i nasilja !!! Kakva zamena teza ! Ni oni kojima je jasno ko je pretio Miroticu, ko je vrsio oritisak na Kijanovica, ko je organizivao ono u Pioniru, ko je organizovao zvezdasku farsu u KSS, Terzica skinuo sa poternice, nece da kazu stinu jer je njegovo srce blize jednim klubu koji tu krivicu i snosi oa kao satro deki krivicu pila pola. Sram te/vas bilo!Eno vec nekoliko slicnih komentara ne zekite da objavite..I vi ste pod autonavijackom cenzurom!!!

  8. @Koja patriotizam se ispoljava na mnogo drugih nacina a ne samo puskom. @Seljak a sta si ti dao ovoj drzavi pa nisi los covek? Ti si tipican primer opisan u tekstu.

  9. Jokić se ne osjeća Srbinom i to je više puta vidljivo. Da je čast bi mu bila igrat za reprezentaciju kao svakom sportašu.

  10. Podela je jasna i izrazena je odavno u srpskom narodu na one srbe koji su sad bosanci one koji su sad albanci one koji su sad mađari one koji su sad nemci na one koji su sad katolici na one koji su sad hrvati na one koji su sad crnogorci a bili su do skoro srbi . Šta nije jasno svi rade da nas nema, da ne postojimo, a mi bi da budemo srbi pravoslavci i kad nas neko izda odma se jave nasi neprijatelji da to pravdaju. Nek radi svako po svom ali nemoze biti srbin onaj ko nije za svoju reprezentaciju , tacka taj je drcan izdajnik koji misli samo na sebe . Dozvoljeno je biti takav a dozvoljeno je i reći mu to , kad bi svi mi presli u nesto nebi nas bilo. A vi globalisti budite mala gova*ca u globalizmu ako vam se sviđa a mi cemo biti srbi.

  11. Sta ga briga.Gleda Kokice kako je njemu najbolje.Da je do Srbije,sedeo bi ovde i nista ne bi postigao.Mnogo zlobnih naroda ima.

  12. Ja sam rodjena u Somboru i naši roditelji su radili u yzastava, zvezda, uljara, Trepča, sloga, Bane Sekulić, Zefir….kada je Nikola rodjeni toga ničeg više nije bilo i još uvek nema….toliko o patriotizmu. Grad sa 100.000 nema ni jednu fabriku. Zašto?

  13. @Mo Sombor ima 45.000 stanovnika sad i nikad nije imao više od 53.000. Čudno da neko ko tvrdi da je rođen u Somboru govori o gradu od 100.000?! Takođe, netačno je i da ‘nema nijednu fabriku’. Za sve one koje ste nabrojali a koje su ugašene – 60% su uvek i bile ne profitabilne, loše privatizacije i godine sankcija su uništile ostatak. Sada, naravno da treba ulagati u Sombor ali ovo je sportska rubrika…

  14. Oni momci na Košarama nisu bili umorni i ,,prazni’nisu želeli da budu sa svojim konjima na trkalištima i zamislite ,,nisu želeli da budu sa porodicama“a mnogi žive u straćarama,nemaju krov nad glavom.Jokiću,zar se ne stidiš mladiċa iz tvoje Vojvodine,mađarske nacionalnosti,koji je položio svoj život za Srbiju na Košarama?Sagni glavu kad čuješ njegovo ime.

  15. Veliko Bravo za Jokica..Zasto da igra ?Zar za AVa koji sport koristi za proagandu srbovanje i ostsnak na vlasti..Imsmo primjer Djokovica

  16. Kao da samo Jokić igra u NBA? Ovi ostali što takodje igraju tamo i uprkos tome dolaze da igraju za svoje reprezentacije bez obzira na sve su PATRIOTE a ne takvi kao on.Jednostavno ON nema taj osećaj očigledno nema potrebe puno komentarisati.Gluposti poput šta je njemu Srbija dala jednostavno nemogu da shvatim.Da li je on igrao košarku negde u Srpskom klubu pre nego što će otići za ameriku?Koliko je igrača otišlo iz Srbije da igra u NBA i ostalim jačim ligama u svetu(Tursk,Španija itd) …svi koji su svojim talentom i igrom u Srpskim klubovima zapali za oko menadzerima koji dolaze da snimaju igrače ….to je normalan proces….Niko njega nije oterao iz Srbije već ga je Ražnatović snimio i „prodao“ Denveru…..Više puta je ponavljao da nevoli košarku da je to posao za njega,boli ga uvo što smo mi razočarani jer neće da igra za Srbiju…ili imaš to u sebi ili ne…ostavite ga neka radi šta mu je volja…rafting u Srbiji…jaši konje uS Srbiji….da se opija po kafanama u Srbiji…bar mu je nešto Srbija dala da može da se opusti

  17. Domovina se brani lepotom – Ljubivoje Ršumović

    Domovina se brani rekom
    I ribom u vodi
    I visokom tankom smrekom
    Što raste u slobodi

    Domovina se brani cvetom
    I pčelom na cvetu
    Makom i suncokretom
    I pticom u letu

    Domovina se brani knjigom
    I pesmom o nebu
    Sestrinom suzom, majčinom brigom
    I onim brašnom u hlebu

    Domovina se brani lepotom
    I čašću i znanjem
    Domovina se brani životom
    I lepim vaspitanjem

  18. @Rema
    Ljudi odlaze iz Srbije, između ostalog, zbog tebe i takvih nalik tebi. „Ponosni“ Srbi koji misle da je ceo svet protiv njih i koji druge nazivaju izdajnikom. Pozdrav od Srbina koga je smučilo srbovanje Srbendi

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.