Nikola Jokić ne daje da se "vukovi" prejedu mesa: MVP igra za potpuni preokret Denvera protiv Minesote - 3:2 1Foto: AP/David Zalubowski

Nikola Jokić je briljirao na meču koji je nazvao „najteža utakmica naših života“.

Šampion Denver je u polufinalu plej-ofa u Zapadnoj konferenciji NBA lige načinio potpuni preokret u duelima s Minesotom.

Poveo je s 3:2 u pobedama.

U noći između četvrtka i petka u 2.30 časova po našem ima prvu priliku da, pred suparničkim navijačima, uđe u finale.

Ne bude li tako, vrhunac drame na četiri pobede će biti u Bol areni u nedelju ujutro.

 

Denver je prvi put obradovao svoju publiku kod kuće, budući da su „vukovi“ ušli u okršaj furiozno, nastavljajući u obe utakmice u gostima nisku iz prve runde s Finiksom (4:0).

Peti meč (prošle godine, ali na početku plej-ofa, Denver je tada u svojoj dvorani obavio posao protiv Minesote sa 4:1), uoči kojeg je Jokiću uručeno MVP priznanje, pripao je braniocu trona sa 112:97 (28:26, 22:18, 38:30, 24:23).

Najbolja odbrana lige je skršena u trećoj četvrtini. Domaćin je serijom 8:0 odmakao na 76:63, a u poslednju deonicu od 12 minuta ušao je s prednošću od 88:74.

Jokić je postigao 40 poena (13-19 za dva, 2-3 za tri, 8-9 slobodna bacanja), što mu je peti najbolji učinak u plej-ofu.

U prvom poluvremenu je dao 19 poena, a u trećoj četvrtini 16.

Ponovo mu je prvi pratilac bio Aron Gordon (18 poena). Po 16 su dali Džamal Mari i Kentavijus Koldvel-Poup, još dvojica iz prve petorke.

U gostujućem timu najefikasniji je bio Karl Entoni-Tauns sa 23. Po 18 su imali najbolji odbrambeni igrač lige Francuz Rudi Gober i Entoni Edvards, koji je u prvoj utakmici postigao 43, a u prethodnoj 44.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari