Nikola Jokić ostaje u Denveru za 241 milion dolara 1foto EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Denver Nagetsi završili su noćas sezonu porazom u petom meču prve runde plej-ofa (102:98). Golden Stejt je sa konačnih 4-1 u pobedama prošao dalje, međutim u Koloradu mogu biti mirni po pitanju budućnosti ekipe. Naime, Nikola Jokić spreman je da prihvati ponudu od impozantnih 241 milion dolara za produžetak vernosti.

Neposredno nakon eliminaicje, na pitanje novinara da li će produžiti ugovor, Jokić je odgovorio potvrdno, ukoliko, naravno takvu ideju bude imala uprava kluba iz Kolorada.

„Ako ponuda bude na stolu naravno da ću da je prihvatim, jer volim ovaj klub i zaista volim ljude koji ovde rade”, rekao je Jokić posle poraza od Voriorsa u petoj utakmici serije.

Jokić je posle osvojenog MVP priznanja prošlog leta stekao mogućnost da potpiše petogodišnji supermaks ugovor vredan oko 241.000.000 dolara. Zbog toga što je u NBA ligi “tek” šest sezona morao je da sačeka da se ova sezona završi kako bi ga i potpisao.

Jokić ima mogućnost i da odbije takvu ponudu i da onda 2023. kada mu bude istekao aktuelni ugovor, potraži novu sredinu.

Srbin je uveren da Nagetsi imaju perspektivu i da u budućnosti mogu da konkurišu za šampionski naslov.

„Mislim da ima nečeg u tome što gradimo.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari