Nikola Jokić u šaljivom maniru: Čudo sam prirode, zašto da ne pokažem svojoj atleticizam 1AP/David Zalubowski

Najbolji igrač pete utakmice polufinala plej-ofa Zapadne konferencije, Nikola Jokić delovao je veoma raspoloženo i posle meča na kome je ostvario učinak od 40 poena, 13 asistencija, i sedam skokova, a Denver poveo sa 3:2 u pobedama protiv Minesote.

Teško je novinarima u Americi da budu kreativni i originalni iz večeri u veče posmatrajući odlične partije Nikole Jokića.

U traženju detalja, nakon pete utakmice (112:97) želeli su da čuju obješnjenje od strane srpskog centra u vezi sa time da je nekoliko puta zakucao, što baš i nije najčešći deo njegovog košarkaškog repertoara.

– Imao sam otvoren put. A i ja sam čudo prirode. Zašto da ne pokažem svoj atleticizam? – nasmejao je Jokić sve prisutne novinare.

Jokić je imao veoma fizički zahtevne duele protiv Rudija Gobera, međutim, tokom samog meča nad njim su se često smenjivali, pokušavajući da mu ublaže učinak i dominaciju na terenu.

– Nije samo on. Bila su trojica igrača na meni, nekad i Kajl Anderson četvrti. Samo pokušavam da čitam, da budem agresivan ako mogu. Bilo je ovo dobro veče za mene.

Komentar saigrača da je defanzivno čak uspevao da sačuva Entonija Edvardsa, beka Minesote, Jokić je shvatio kao šalu.

– Hvalili su me kad se prebacim na Edvards? Ja kad se prebacim na Edvardsa pokušavam da dozovem pomoć. Uglavnom sam samo prisutan i on me prođe, tako da ne znam o čemu govore.

Iako je Denver u seriji od tri vezane pobede u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije, klub iz Kolorada rešen je da veže i treći trijumf u gostima kojim bi se plasirao u finale konferencije.

– Naša leđa su i dalje uza zid. Ne želimo da odustanemo. Idemo u Minesotu po još jednu pobedu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari