Nikola Milenković najavio duel sa Slovenijom: Biće teže nego protiv Engleske jer moramo da pobedimo 1Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Defanzivac Srbije Nikola Milenković rekao je danas da očekuje da će naredna utakmica na Evropskom prvenstvu protiv Slovenije biti teža nego duel protiv Engleske u prvom kolu Grupe C.

„Slovenija je dobra ekipa sa odličnim pojedincima, dugo vremena igraju zajedno. Moje mišljenje je da će utakmica protiv Slovenije biti i teža nego protiv Engleske. Englezi su bili favoriti protiv nas, pa je u tom smislu bilo lakše igrati, a ovde je imperativ pobeda“, rekao je Milenković na konferenciji za medije u Augsburgu, a zatim dodao:

„Moramo da se spremimo na najbolji moguć način i da iskoristimo naše vrline i njihove mane. Imamo iskustvo iz Rusije i Katara i to iskustvo možemo i moramo da iskoristimo u narednom meču“, dodao je on.

„Slovenija ima sjajne pojedince poput Šeška, ali ako budemo igrali kao tim sa mnogo požrtvovanja, trčanja, sa mnogo koncentracije daćemo sve od sebe da zaustavimo bilo kojeg napadača“, rekao je Milenković.

On je kazao da je Slovenija opasna iz kontranapada i da će zato morati da se brane zajedno, kao tim. Dodao je i da veruje da će ta utakmica biti drugačija u odnosu na meč sa Engleskom, „što taktički što u smislu mentalne pripreme“.

Milenković je rekao da su on i saigrači bili ljuti zbog rezultata protiv Engleske, ali da su zadovoljni igrom.

„Na krilima te dobre igre treba da nastavimo i da protiv Slovenije pružimo još bolju partiju jer će to biti jedna od ključnih utakmica u borbi za prolaz dalje“, izjavio je defanzivac Fiorentine.

Naveo da i da će biti veoma bitno da Srbija od prvog minuta nametne svoj stil igre.

„Da učinimo sve što je do nas da odvedemo utakmicu na našu vodenicu i da iskoristimo sve naše vrline a njihove mane“, rekao je Milenković.

Utakmica drugog kola Grupe C između Srbije i Slovenije na programu je u četvrtak 20. juna (15.00) u Minhenu.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari