Nikola Mirotić stigao u Beograd na finalizaciju dogovora sa Partizanom 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Kapitalno pojačanje trebalo bi da dobije Partizan. Nikola Mirotić se nalazi u Beogradu i uskoro bi trebalo da postigne dogovor sa crno-belima.

Mirotić je blizu rešenja u vezi sa raskidom saradnje sa Barselonom. On je imao još dve godine ugovora sa Kataloncima težine 22 miliona evra u bruto iznosu.

Još uvek nisu poznati detalji raskida saradnje sa Kataloncima, ali čim bude formalizovan razlaz Mirotić bi trebalo da potpiše ugovor sa Partizanom.

Za njegovo košarkaško znanje bilo je zainteresovano pola Evrolige, ali zbog sporog procesa raskida saradnje sa Barselonom u međuvremenu su odustali Olimpijakos, Panatinaikos, Milano…

Crvena zvezda je bila uporna, međutim Mirotić se opredelio za Partizan čiji je navijač još iz dečačkih dana.

Mirotić je prošlu sezonu u Evroligi završio sa 15,4 poena na 39,2 odsto za tri, te 4,3 skoka i 1,2 asistencije, uz jednu ukradenu loptu. On je sa Barselonom osvojio dve španske titule.

Nema sumnje da će u Partizanu imati milionsku zaradu ali bi crno-beli trebalo da imaju ogromne igračke benefite od 32-godišnjeg krilnog centra koji je košarkaški ponikao u real madridu a košarkaši se potom dokazivao u NBA (Čikago, Nju Orleans, Milvoki).

Mirotić je imao najveću platu u Evroligi od dolaska u Barselonu 2019. godine. Na godišnjem nivou ona je iznosila 5,4 miliona evra u neto iznosu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari