Nikola Topić debituje protiv Krke 1foto: kkcrvenazvezda.rs

Crvena zvezda bi večeras mogla da ostvari višestruki benefit; trijumfom protiv poslednjeplasirane Krke materijalizovala bi nedeljni poraz Partizana od Cedevita Olimpije u Ljubljani u 24. kolu ABA lige i time, gotovo sigurno, obezbedila lidersko mesto na tabeli pred početak plej-ofa, a ujedno bi mogla da iskoristi šansu i javnosti predstavi jednog od najtalentovanijih igrača iz svoje škole – Nikolu Topića.

Zbog povreda i izostanaka Ostina Holinsa, Branka Lazića i Maika Cirbesa crveno-beli u poslednje vreme imaju jedanaest standardnih prvotimaca u sastavu, tačnije jedno mesto u rosteru koje su rešili da popune najtalentovanijim igračima iz svoje škole košarke. Trener Dejan Radonjić u Berlin je, na megdan Albi u poslednjem kolu Evrolige, poveo Luku Vudragovića i Nikolu Topića. Osamnaestogodišnji Vudragović se tada „skinuo“ i meč odgledao u sportskoj opremi na klupi, dok je Topić ostao u civilu.

Za večerašnji susret u ABA ligi, šef struke trebalo bi da napravi rokadu i u sastav uvrsti talentovanog plejmejkera i sina nekadašnjeg asa Crvene zvezde i naše reprezenzacije, Milenka Topića.

Nikola Topić je standardni reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama, rođen je 10. avgusta 2005. i slovi za jednog od najtalentovanijih organizatora igre u našoj zemlji. Visok je 195 centimetara i odlikuje ga dobar pregled igre, smisao za pravovremene i lucidne pasove i košarkaška zrelost, posebno za momka koji još uvek nije napunio 17 godina.

Topić, kao i Vudragović, prijatno su iznenadili stručni štab Crvene zvezde trenirajući sa prvotimcima poslednjih desetak dana. Obojica su zadovoljili, posebno Topić koji je smisao za organizaciju igre uspeo da demonstrira u duelima sa košarkašima koji su od njega stariji deset i više godina.

Ukoliko večeras sve bude bilo po planu crveno-belih, Topić bi mogao da debituje za seniorski tim Zvezde, klub u kojem igrački stasava u mlađim kategorijama, stičući i seniorsko iskustvo u Drugoj srpskoj ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari