Turnir 'Nis Open Air' umesto na Kalemegdanu održaće se u Hali 3 Beogradskog sajma 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaški klub Partizan objavio je danas da će se turnir „NIS Open Air“, koji je trebalo za vikend da se održi na Kalemegdanu, odigrati u Hali 3 Beogradskog sajma.

„Najavljeni turnir NIS Open Air koji je planiran da se održi tokom nastupajućeg vikenda na otvorenim terenima KK Partizan na Kalemegdanu, seli se zbog loših vremenskih uslova u Halu 3 Beogradskog sajma. U skladu sa vremenskom prognozom, doneta je odluka da Partizan, Pariz i AEK odmere snage pod svodovima hale u kojoj su crno-beli prvi put igrali 21. januara 1967. godine u Kupu pobednika kupova protiv turske ekipe ITU (80:58 u korist crno-belih). Do tada, domaća prvenstva su igrana na otvorenim terenima, a navedena utakmica je bila evropska „premijera“ KK Partizan u Beogradu. Crno-beli su se na Sajmu zadržali sve do prelaska u legendarnu Halu sportova, decembra 1968. godine“, naveo je klub.

Klub je naveo da će sajamska dvorana biti prilagođena FIBA standardima i da će „izgraditi tribine kapaciteta 5.000 mesta“.

„Konfiguracija tribina u odnosu na Kalemegdan ostaje ista, tako da kupljene ulaznice važe“, naveo je klub.

Partizan će na ovom turniru predstaviti dresove za predstojeću sezonu.

„Tokom turnira, KK Partizan će osmu godinu zaredom predstaviti nove Under Armour dresove u kojima će nastupati i u sezoni 2024/25. Biće to prilika da navijači po prvi put vide crno-bele u novoj garnituri renomiranog američkog proizvođača opreme, koji već osmu sezonu „oblači“ košarkaše Partizana“, naveo je klub.

Prvog dana turnira, 13. septembra, sastaju se Partizan i AEK od 19 časova. U subotu, 14. septembra igraju Pariz i AEK, takođe od 19 časova, dok se u nedelju, 15. septembra od 21 čas sastaju Partizan i Pariz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari