Ni za pretposlednji meč u Osmoj grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švedskoj 2009, sa San Marinom sledeće srede, selektor mlade fudbalske selekcije Srbije Slobodan Krčmarević nije mogao da pozove najjači sastav.
– Kada sam čuo da su Kačar i Babović višak među petoricom igrača mlade selekcije u A reprezentaciji zatražio sam kolegi Đukiću i Sulejmanija, jer nam je potreban taj tip igrača i njegovi golovi, smatrajući da je Miralem još „dužan“ svojoj generaciji i da mu vraćanje unazad ne bi predstavljalo problem, ali ga je on zadržao za sebe.

Ni za pretposlednji meč u Osmoj grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švedskoj 2009, sa San Marinom sledeće srede, selektor mlade fudbalske selekcije Srbije Slobodan Krčmarević nije mogao da pozove najjači sastav.
– Kada sam čuo da su Kačar i Babović višak među petoricom igrača mlade selekcije u A reprezentaciji zatražio sam kolegi Đukiću i Sulejmanija, jer nam je potreban taj tip igrača i njegovi golovi, smatrajući da je Miralem još „dužan“ svojoj generaciji i da mu vraćanje unazad ne bi predstavljalo problem, ali ga je on zadržao za sebe. Nije bilo nikakvog sukoba, kako neki pričaju, samo ne mislimo isto – objašnjava izostanak jednog od najboljih strelaca Herenvena i holandske lige, Krčmarević.

Đukić danas bira za Ukrajinu

Danas će se svoj spisak objaviti i selektor A reprezentacije Miroslav Đukić, koji će 26. marta Stankovića, Žigića, Rukavinu i ostale predvoditi u prijateljskom susretu sa Ukrajinom u Odesi. Prema nekim najavama, Đukić će u tim vratiti prvog golmana Stojkovića (Sporting), zaboravljenog organizatora igre Ilića (Salcburg), Zvezdinog kapitena Milovanovića…

Drugu, još veću glavobolju strategu naslednika evropskih vicešampiona zadaje činjenica da mnogi sa objaveljenog spiska nisu standardni ili uopšte ne igraju u svojim klubovima.

Kačar i Babović uz vršnjake

Za meč u San Marinu stručni štab „orlića“ pozvao je 20 igrača: GOLMANI: Šaranov, Filipović; ODBRANA: Petković, Jovanović, Vilotić, Obradović, Tomović, Kačar, Rajković; VEZNI RED: Radovanović, Bogdanović, Neb. Marinković, Gulan, Pavlović, Fejsa, Babović, Krstičić, Nen. Marinković; NAPAD: Đorđević, Perić.

– Gulan i Radovanović igraju za druge timove svojih italijanskih klubova, Rajković povremano nastupa za PSV, stariji Marinković je u Teleoptiku, mlađi nema klub, Šaranov ne brani u Rudaru… Mnogi igrači iz generacije 1986. nisu se ni probili u prvi plan, zbog čega gro ekipe čine dve godine mlađi fudbaleri – nabraja probleme selektor fudbalskih nada Srbije, koji i pored svega najavljuje borbu za svih šest bodova u ovoj utakmici i završnom duelu sa Mađarskom, na jesen.
– Nemamo izbora sem da idemo na dve pobede i što više golova, jer će možda i gol razlika odlučivati o pobedniku naše grupe i eventualnom učesniku baraža – kaže Krčmarević, koji će u ponedeljak okupiti ekipu za ovo gostovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari