“Nismo pokazale ofanzivnu igru”: Violeta Slović, kapitenka ŽFK Spartak, posle poraza na svom terenu 1Violeta Slović, foto: Zvaničan sajt Ženskog fudbalskog kluba "Spartak"

“Mi smo ekipa koja igra ofanzivni stil igre i apsolutno to juče nismo pokazale. Prilagodile smo se više njima, nekoj tranziciji, i nismo uspele da nađemo neki model da možemo da im se suprotstavimo”, kaže za Danas Violeta Slović, kapitenka Ženskog fudbalskog kluba “Spartak”, nakon poraza njene ekipe u utakmici prve runde kvalifikacionog turnira UEFA Lige šampiona za dame.

ŽFK “Spartak” izgubio je juče u finalnoj utakmici kvalifikacione grupe 11 od ekipe norveškog “Bran Kvinera” sa 1:3, čime “golubice” nisu uspele da se plasiraju u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ovaj poraz im još teže pada ako se zna da se utakmica igrala na Gradskom stadionu u Subotici, domu fudbalerki “Spartaka”.

Kapitenka Violeta Slović kaže da je iza nje i njenih saigračica teško jutro, budući da nisu pružile onakvu igru kakva se od njih očekivala.

“Mislim da nismo prezentovale naš ofanzivni stil igre i koliko god nam protivnik u nekim trenucima to nije dozvolio, mi nismo bile na nivou zadatka. Tako da, sigurno ostaje žal što smo ispale u ovoj rundi. Jesu Norvežanke juče bile dominantne, međutim, više bih bacila fokus na nas, s obzirom na to da nismo bile na željenom nivou”, kaže Slović.

Kako objašnjava naša sagovornica, velika želja je postojala, ali i pored toga nisu uspele da pariraju protivnicama u određenim segmentima igre.

“Imale smo problema, pre svega, da zaustavimo njihov napad i to je nešto što nas je remetio. Dosta smo bile daleko od igračica i jednostavno nismo imale dobar presing koji nas je krasio i energetski nismo mogle da budemo na tom nivou. Koliko god su one igrale brzo, moraćemo tražiti uzrok u nekim našim stvarima”, objašnjava kapitenka “golubica”, dodajući da iz ovog meča treba da izvuku pouke.

“Bez obzira što nismo bile uigrane, kasno su stigla i pojačanja, to nije opravdanje što nismo bile na željenom nivou i stvarno nam je žao što nismo pružile prvih 45 minuta onako kako znamo. Primile smo dva gola i one su imale dosta šansi i jednostavno nismo uspele da ih ugrožavamo u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu, kada smo krenule malo ofanzivnije, bila je neka nada da možemo da dođemo do nerešenog rezultata koji bi nas odveo u produžetke, ali to očigledno nije bilo dovoljno”, ističe Slović.

Ona kaže da njoj i devojkama koje predvodi posebno teško pada to što se poraz dogodio na domaćem terenu, gde inače nemaju mnogo izgubljenih utakmica.

“To je zaista jedan od velikana u evropskom ženskom fudbalu i ovo je jedan težak poraz s obzirom na to da nije bilo realno merilo snage, odnos između dve ekipe, jer smo juče dosta loše odigrale od očekivanog i volela bih da se opet nekad susretnemo sa ekipom iz Norveške i da odmerimo snage kada smo mi u drugačijem izdanju i da vidimo gde smo”, kaže Slović.

Pred igračicama ŽFK “Spartak” je gust raspored, zbog čega kapitenka smatra da je za njih u ovom trenutku najvažnije da se psihički podignu iz ovog poraza i pripreme za predstojeće utakmice, jer ih osim klupskih, očekuju i one sa reprezentacijom.

“U četvrtak imamo zaostalo kolo protiv Mašinca iz Niša, koji je konkurent za gornji deo tabele i teška utakmica. Potom u nedelju gostujemo Zvezdi u Beogradu, a u ponedeljak imamo skup reprezentacije. I tu imamo malo vremena da se pripremimo za meč sa Portugalom, a potom idemo u Izrael 6. septembra da igramo meč. Ako nam se nije vratilo u klubu, nadam se da će nam se vratiti u reprezentaciji i da ćemo pobediti Portugal i obezbediti baraž za Svetsko prvenstvo”, poručuje Violeta Slović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari