Ništa od medalje za mlade košarkaše Srbije 1

Kadetska reprezentacija Srbije poražena je od Francuske sa 78:71 u četvrtfinalu Evropskog prvenstva koje se održava u Novom Sadu.

Izabranici Vlade Vukoičića dobro su počeli meč do sredine prve četvrtine kada se Francuzi napravili seriju 9:0 i sačuvali prednost do kraja prvog perioda (20:15). Gotovo puna dva minuta nije viđen nijedan poen u drugoj četvrtini, a onda su „galski petlovi“ napravili novu seriju i stekli i dvocifrenu prednost s kojom su otišli na poluvreme (41:30).

Na startu drugog dela izabranici Vlade Vukoičića zaigrali su veoma dobro i serijom 9:0 smanjilii razliku na samo minus šest, ali atletski dominantniji protivnik nije dozvolio da se „orlići“ razmahnu, fizički dominatniji Francuzi ubrzo su vratili visoku prednost s kojom su ušli u poslednji period (57:43). U četvrtoj četvrtini reprezentativci Srbije pokušali da se „vrate u meč“, ali nisu imali snage da to sprovedu do kraja pa će nastaviti takmičenje u borbi za plasman od petog do osmog mesta.

Najefikasniji u redovima našeg tima bio je Nikola Manojlović sa 28 poena, a pratio ga je Lazar Stefanović sa 14. Kod „galskih petlova“ čak dvojica košaraša su imala dabl-dabl učinak i to Ouedraogo sa 23 poena i 15 skokova kao i Dijabate koji je ubacio 16 i imao 17 uhvaćenih lopti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari