Nižu se komplimenti na račun Tristana Vukčevića: Pametan je, zna kako se igra košarka 1Foto: AP/John McDonnell

Početak NBA karijere mladog srpskog košarkaša prevazišao očekivanja u Vašington Vizardsima.

Dolazak u prestonicu SAD, u smiraj NBA sezone, delovao je kao opcija najbolje moguće pripreme za takmičarsku 2024/25.

Ipak, s obzirom na to da je Vašingotn odavno ostao bez šanse da se nađe u plej-ofu, odnosno plej-inu Istočne konferencije, Tristan Vukčević, možda i neočekivano, dobio je prostor da se pokaže u svojoj ruki sezoni.

Doskorašnji košarkaš Partizana koristi ukazanu šansu; na mečevima sa Milvokijem i Lejkersima pružio je zaista kvalitetne partije ubacivši 14, odnosno 15 poena i to za nekih 25 minuta.

Vizardsi ga uglanvom koriste kao opciju na mestu centra, što 21-godišnjem košarkašu veoma prija, jer ima dovoljno prostora da koristi sve svoje individualne kvalitete.

– Taj momak zna da igra, pametan je, samo je potrebno da fizički ojača. Vidi se da je igrao u Evropi, baš je evropski tip igrača. Igra na pravi način, razume kako da širi teren i takmičarski je nastrojen, što mislim da je jako važno. Zna da sebi napravi dobru poziciju i uzme prave šuteve. Veoma sam impresioniran onim što sam video od njega zasad – delio je komplimente Kajl Kuzma na račin novog saigrača.

Jedan od najboljih košarkaša Vašingtona, sa prethodnim iskustvom igranja za Lejkerse, prijatno je iznenađen rezonima mladog igrača, sposobnošću da koristi prednosti u napadu u zavisnosti od toga kakav ga tip centara čuva.

Protiv sporijih vešto koristi dobar šut sa distance, odnosno prodor, dok naspram nižih teži da iskoristi visinsku prednost.

Potencijalni reprezentativac Srbije dosad je odigrao sedam utakmica i prosečno beleži 5,4 poena i 2,7 skokova uz 43,3 odsto šuta iz igre, a 36,8 odsto sa linije za tri poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari