Nokaut faza pred nosom 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Fudbaleri Crvene zvezde protiv Midtjilanda igraju za proleće u Ligi Evrope ili, makar, Ligi konferencije

Da je u prošlom kolu odnela sva tri boda iz Midtjilandove „kuće“, Crvena zvezda bi još u oktobru, tj. ranije nego prošle sezone, osigurala zimski san na inostranoj sceni, ovako će morati još malo da se napregne da bi direktno prošla u osminu finala Lige Evrope, otišla u plej-of dvomeč sa istim ciljem, protiv nekog od „otpadnika“ iz Lige šampiona, ili se priključila nokaut rundi Lige konferencije.

Počev od večerašnjeg duela sa pomenutim liderom prvenstva Danske, kom beži velikih pet bodova, mada se to nimalo nije osetilo u njihovom remiju pre dve sedmice (1:1).

– Protiv ekipe kao što je Midtjiland ne možeš da ideš na remi. Kalkulacije nam nisu potrebne na našem stadionu. Možemo da se pogubimo u njima. Nama je cilj proleće u Evropi, nije bitno da li ćemo doći kroz pobedu ili remi – uverenja je trener srpskog prvaka Dejan Stanković, čiji su izabranici prilično patili dok Mirko Ivanić nije pogodio za vredan bod.

– Utakmica kod njih je bila dobra i takmičarska. Oni su mlada i dobro postavljena ekipa. Imaju ogromnu brzinu, uspeli smo koliko toliko da limitiramo njihove kvalitete. Sada igramo pred našom publikom i imamo mogućnost da obezbedimo sebi proleće u Evropi. Znam koga imam na raspolaganju i da imamo šansu da ispišemo nove stranice istorije – kaže stručnjak kratke karijere u ulozi šefa prvog tima, iz čijih usta nije bilo moguće dobiti repliku da tvrdnju kolege iz Danske da je „Midtjiland bolji tim od Zvezde i da će je ovog puta pobediti“.

– Gledaćemo da utakmicu predvidimo i pripremimo do sitnih detalja. Oni su brzi, to ćemo morati da limitiramo. Posle toga dolaze dueli, iz kojih moramo da izlazimo kao pobednici. Moraćemo i da pretrčimo koji metar više. Zajedno smo odigrali mnogo utakmica, znamo gde su naše vrline i gde su naše mane… Očekujem sličan meč kao u Danskoj, mada igranje kod kuće odmah menja nešto… – najavljuje Stanković, čija percepcija kaže da će gosti „biti ofanzivni, u formaciji 3-4-3“.

Za razliku od Midtjilanda, u čijim redovima neće biti (po Stankovićevom opisu) „izvanrednog špica Brumada“ i odličnog veziste Kajustea, Crvena zvezda najzad nema problema sa povredama i korona virusom.

– Čim nisam počeo priču sa zdravstvenim biltenom, to znači da je on zadovoljavajući – objasnio je srpskim novinarima trener bivšeg prvaka Evrope i sveta, mada u tom trenutku nije znao da li je vezista Seku Sanogo 100 odsto fit.

Grupa F

4. kolo

Crvena zvezda – Midtjiland 21.00

Braga – Ludogorec 21.00

1. Crvena zvezda 7

2. Braga 6

3. Midtjiland 2

4. Ludogorec 1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari