Osvojeno zlato na tzv. Maloj olimpijadi održanoj nedavno u Beogradu, na kojoj je učestvovalo 49 zemalja, bio je povod da predsednik Opštine Sremska Mitrovica Zoran Miščević priredi juče prijem za najbolju srpsku atletičarku do 17 godina Tatjanu Jelača iz Sremske Mitrovice, njenog trenera Aleksandra Spajića, člana Stručnog saveta Atletskog saveza Srbije (ASS) Borisava Pisića i glavnog trenera reprezentacije za bacačke discipline Nikolu Tomasovića.

Osvojeno zlato na tzv. Maloj olimpijadi održanoj nedavno u Beogradu, na kojoj je učestvovalo 49 zemalja, bio je povod da predsednik Opštine Sremska Mitrovica Zoran Miščević priredi juče prijem za najbolju srpsku atletičarku do 17 godina Tatjanu Jelača iz Sremske Mitrovice, njenog trenera Aleksandra Spajića, člana Stručnog saveta Atletskog saveza Srbije (ASS) Borisava Pisića i glavnog trenera reprezentacije za bacačke discipline Nikolu Tomasovića. Tatjana je članica mitrovačkog Atletskog kluba „Sirmijum“ i na Olimpijskim danima mladih Evrope (EYOF) u Beogradu je, ne samo osvojila jedno od tri zlata za Srbiju već hicem od 51,80 metara postavila i novi rekord Srbije u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, kao i rekord EYOF u bacanju koplja.
Uručujući joj prigodne poklone gradonačelnik Sremske Mitrovice Zoran Miščević je naglasio da će i grad naći načina da pomogne dalji sportski napredak mlade atletičarke. Trener u reprezentaciji Nikola Tomasović kaže da je Tanja „devojka za velike rezultate i da njeno vreme tek dolazi.“
– Iako još uvek mlađa juniorka, već je i rekorderka i prva prvakinja Srbije u bacanju koplja. Pred njom je još mnogo velikih takmičenja i svetski vrednih rezultata – rekao je Tomasović, dok je Borisav Pisić dodao da će ASS odmah posle predstojećeg Prvenstva Balkana primereno nagraditi naše najuspešnije atletičare, a Tatjana će tu imati značajno mesto. Njen trener Aleksandar Spajić kaže da je ova mlada nada srpske atletike za godinu dana rezultatski napredovala skoro 10 metara i da nije nemoguće da početkom naredne godine baci više od 56 metara i tako ispuni B olimpijsku normu za Peking.
– Važno je da Tanja napreduje i da ima kapacitet da bude jedna od naših najvećih nada za Olimpijadu 2012. godine u Londonu – kaže Spajić i konstatuje da rezultata ne bi bilo da Mitrovica nedavno nije dobila novi atletski stadion, a time i odlične uslove za treniranje. Tatjanu sada očekuju balkanski šampionati za mlađe i starije juniore, dogodine svetsko prvenstvo za starije juniore za koje već ima ispunjenu normu, 2009. Prvenstvo Evrope za starije juniore i mnoga druga velika takmičenja do Londona 2012.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari