Nova pobeda Crvene zvezde 1Foto: Starsport

U 20. kolu Evrolige, košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu šestostrukog prvaka Evrope Panatinaikos sa 72:66 (20:14, 19:19, 18:23, 15:10) i sa učinkom od 12 pobeda i osam poraza ostali na petom mestu, sa velikim izgledima da se plasiraju u četvrtfinale.

Dva dana posle teškog gostovanja Baskoniji, šampion Srbije je odigrao još jednu utakmicu za pamćenje i ostvario sedmu uzastopnu pobedu u elitnom takmičenju. Izabranici Dejana Radonjića briljantno su otvorili susret i na polovini prve četvrtine bilo je neverovatnih 16:0. Grci su, međutim, brzo uspeli da dođu do igre i iz minuta u minut su smanjivali zaostatak.

U trećoj četvrtini Panatinaikos se potpuno vratio u utakmicu i poslednjih deset minuta ušlo se sa prednošću Zvezde od samo jednog koša. Do polovine poslednje četvrtine igralo se praktično koš za koš, da bi usledila još jedna fenomenalna završnica crveno – belih, koji nisu primili koš više od četiri minuta. Zahvaljujući neverovatnoj odbrani, Zvezda je napravila seriju od 6:0 i minut pre kraja povela sa nedostižnih 70:63, pa je u prepunoj hali „Aleksandar Nikolić“ moglo da počne još jedno slavlje.

Večeras je, kao i mnogo puta u ovoj sezoni, odlučila Zvezdina koncentrisana igra u odbrani. Crveno-beli su još jednom imali veoma dobru selekciju faulova. Napravili su 17 ličnih grešaka i Panatinaikos je izveo samo osam slobodnih bacanja, dok su Grci sa četiri prekršaja više omogućili Zvezdi 19 penala. U narednom kolu Crvena zvezda dočekuje Efes.

Crvena zvezda: Volters 5, Tompson 6, Mitrović 11, Lazić 5, Dobrić, Simonović 13, Rakićević, Dženkins 6, Gudurić 4, Jović 7, Kuzmić 10, Bjelica 5.

Panatinaikos: Singlton 5, Nikols, Rivers 12, Džejms 19, Focis, Papas 2, Feldejn, Haralamulos, Gabrijel 23, Đentile, Burusis 3, Kalates 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari