"Ako budem uspeo da pobedim, biće to san": Đoković posle dve godine ponovo u Sinsinatiju, noćas startuje protiv Alehandra Davidoviča Fokine 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Svoj prvi meč na turniru u Sinsinatiju Novak Đoković igra u noći između srede i četvrtka, jedan sat posle ponoći, a protivnik će mu biti Španac Alehandro Davidovič Fokina.

Posle skoro dve godine pauze, još od poraza u finalu US opena 2021. godine od Danila Medvedeva, najbolji teniser sveta igraće na jednom od turnira u SAD.

Istina, pre dva dana je na ovom turniru u paru sa Nikolom Čačićem nastupio u dublu, u meču koji mu je, osim za jači trening, poslužio i da sa leđa skine deo psihološkog pritiska koji će imati zbog činjenice da ponovo igra u Americi.

Od dolaska u Sinsinati svaki njegov korak prati veliki broj novinara, a tribine teniskog centra su ispunjene publikom čak i na njegovim treninzima.

– Zaista neverovatno. Veoma sam zahvalan na prisustvu tolikog broja ljudi na treningu. Doživeo sam neke turnire širom sveta, slične atmosfere u smislu velike posećenosti na treningu, ali ništa od ovog intenziteta u smislu prisustva – rekao je srpski teniser na konferenciji za novinare.

Zbog odluke da u ovoj fazi karijere najviše pažnje posveti igranju na grend slem turnirima Đoković je napravio pauzu još od finala Vimbldona, a i turniru u Sinsinatiju će za njega biti priprema za US open, koji počinje 28. avgusta.

Takođe, Sinsinati je takmičenje na kojem po tradiciji ima puno problema, o čemu svedoči podatak da je ovaj Masters osvojio samo dva puta, od čega je ovaj drugi trofej osvojio kada se turnir igrao u Njujorku 2020. godine.

Njegov rival Alehandro Davidovič Fokina spada u grupu tenisera koje Đoković pobeđuje, ali uz puno napora i neizvesnosti.

Španac, trenutno 21. na ATP listi, prošle nedelje je stigao do polufinala mastersa u Torontu, a u prvom kolu pokazao da je u dobroj formi i bez puno problema je savladao Argentinca Tomasa Ečeveriju (6:3. 6:3).

– Želeo sam jednog dana da igram s njim i ako ga pobedim, da to bude san. Tako je i sada. Ako budem uspeo da pobedim, biće to san, jer se ne pobeđuje protiv takvih igrača svakoga dana – izjavio je Davidovič Fokina najavljujući duel sa Đokovićem.

Njih dvojica su do sada odigrali četiri međusobna meča, a Đokoviće je tri puta pobeđivao noćašnjeg rivala.

Poslednji meč odigrali su na ovogodišnjem Rolan Garosu i srpski teniser je bio bolji sa 7:6, 7:6, 6:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari