Novak Đoković se plasirao u finale US opena: Srpski teniser u nedelju igra za svoju 24. grend slem titulu 1Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u nedelju (22.00) svoj deseti meč u karijeri za trofej pobednika US opena, jer je u polufinalu pobedio Bena Šeltona sa 6:3, 6:2, 7:6.

Đoković će imati prilku da četvrti put u karijeri trijumfuje u Njujorku i tako dođe do ukupno 24. pobede na grend slem turnirima, a njegov rival biće bolji iz drugog polufinala, u kojem se sastaju Španac Karlos Alkaraz i Danil Medvedev iz Rusije.

Kao što se i očekivalo, Đokoviću je ozbiljniji rival od mladog Amerikanca bila izuzetno temperamentna publika na stadionu „Artur Eš“, koja je aktivno učestvovala u igri i pomagala svom ljubimcu da prevaziđe brojne teške trenutke.

U prva dva seta srpski teniser je kao po šablonu čekao trenutak kada će rivalu popustiti koncentracija ili sigurnost kod servisa, pravio brejk a potom rutinski čuvao prednost.

Kada je Šelton u trećem setu, posle tačno dva sata igre, prvi put uspeo da oduzme servis protivniku i izjednači na 4:4, na tribinama je zavladala neopisiva radost, koja je prerasla u euforiju kada je mladić iz Atlante osvojio i sledeći gem, treći za redom.

To je bio jedini period meča kada je Đoković morao da pruži svoj maksimum.

Amerikanac je u jednom trenutku imao i set loptu, ali je Đoković uspeo da uvede set u taj-brejk i tada je bilo jasno da je tu kraj neizvesnosti jer je od prethodnih 19 takvih situacija, 18 puta osvajao 13. gem.

Srpski teniser nije prikazao vrhunsku igru u ovom meču, ali mora se reći da nije ni morao da bude na tom nivou da bi ostvario cilj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari