Novak Đoković definitivno igra na Vimbldonu, u polufinalu izbegava Alkaraza 1Foto: John Walton/PA via AP

Oporavak od operacije meniskusa protiče u skladu sa očekivanjima srpskog asa, zbog čega je i odlučio da zaigra na najvećem teniskom turniru na svetu.

Današnji žreb obradovao je sve poklonike tenisa na svetu, s obzirom na to da je Đoković odlučio da ostane među kandidatima za titulu.

Sreća je bila na njegovoj strani jer je izbegao Karlosa Alkaraza u potencijalnom polufinalu, dok se sa Janikom Sinerom, kao prvim nosiocem na grend slemu može sastati tek u borbi za titulu.

Naravno, promene su moguće, ali je teško očekivati da bi Đoković mogao da otkaže učešće u poslednji čas.

Nakon operacije kolena, usled predaje četvrtfinalnog duela na ovogodišnjem Rolan Garosu Kasperu Rudu zbog problema sa kolenom, Đoković je uspeo da se oporavi toliko dobro da je još u ponedeljak stigao u London kako bi tokom treninga i sparing mečeva stekao uvid koliko je spreman za takmičarske mečeve.

Jučerašnji duel sa Janikom Sinerom verovanto ga je uverio u to da je sposoban da igra na najvišem mogućem nivou i da ne bi trebalo da ima nikakvih problema sa kolenom, odnosno meniskusom koji je i operisao.

I pre žreba, bilo je jasno da će učešće na Vimbldonu dočekati kao drugi nosilac, samim tim njegov i put Janika Sinera automatski su bili razdvojeni. Danas je potvrđeno da će Alkaraz, u slučaju da dođe do polufinala, ići na Sinerov deo kostura, dok Đokovića na putu ka smaoj završnici očekuju Rune, Zverev…

Njemu će prvi rival biti Čeh Vit Kopriva, a u slučaju da se plasira u narednu fazu na putu će mu stajati igrači poput Kanjasa (drugo kolo), Ečeverije ili Popirina (treće kolo), Runea ili Hačanova (osmina finala), Hurkača ili De Minora (četvrtfinale), Zvereva, Cicipasa, Rubljova (polufinale).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari