Đoković bolji od Đerea u drugom kolu US opena, Kecmanović poražen 1Đoković i Đere na prošlogodišnjem US openu. Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Novak Đoković plasirao se u treće kolo US opena, nakon što je rano jutros po našem vremenu bio bolji od Lasla Đerea 6:4, 6:4, 2:0.

Iako je prvi tajm-aut zbog stomačnih tegoba zatražio Đoković, Đere je bio taj koji je predao meč i to pri rezultatu 2:0 za drugog tenisera sveta u trećem setu. Ceo meč trajao je dva sata i 16 minuta, a Đoković, kome je ovo 90 pobeda na terenima u Njujorku, rekao je posle meča da nije zadovoljan servisom.

„Niko ne voli da pobedi na ovakav način. Žao mi je Lasla, imao je mnogo problema ove godine. Međutim, igrao je veoma dobro noćas. Bio je bolji igrač u drugom setu. Imao je 4:2, 15:40. Da ga je dobio ko zna u kom bi ovo pravcu otišli“, rekao je Đoković nakon meča i napomenuo kako „nije imao servis ceo meč“.

Naredni rival Đokoviću u trećem kolu je odlični Australijanac Aleksej Popirin, koji je pre dolaska u SAD slavio na turniru u Montrealu.

Njih dvojica su se do sada sastajala tri puta i sva tri je Đoković slavio. Prvi put pre pet godina u Tokiju Popirin nije osvojio set, a poslednja dva puta igrali su ove godine.

Đoković je pobedio Australijanca na domaćem terenu, na prvom grend slemu sezone u Melburnu, a potom i na Vimbldonu. Oba puta bilo je 3:1.

Pre nego što je Đoković savladao Đerea, u maratonskom meču Miomir Kecmanović izgubio je od Lorenca Muzetija 3:2. Kecmanović je počeo dobro, osvojio prvi set, ali je Muzeti uspeo da preokrene.

U petom setu, 54. teniser sveta i drugi reket Srbije nije uspeo da se izbori za treće kolo, izgubio ga je 7:5.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari