Novak Đoković je juče došao u Australiju; uskoro ga očekuje turnir u Adelejdu, kao vid pripreme za prvi grend slem u sezoni. Osim što će biti u fokusu australijske javnosti zbog prošlogodišnje deportacije, pažnju je izazvala i promena koju je napravio u stručnom štabu.

Prema saznanjima Sport kluba, Đoković je promenio fizioterapeute. Simpatični Argentinac, Ulises Badio, više nije fizioterapeut srpskog asa, a umesto njega, o Đokovićevoj fizičkoj spremi i zdravstvenom stanju brinuće Italijan Klaudio Cimalja.

Badio je sa Đokovićem sarađivao od 2017. Prvobitno je bio u tandemu sa Miljanom Amanovićem, a potom je samostalno vodio računa o Novakovoj spremi.

Naročito se istakao 2021. na Australijan openu. Novak se povredio u trećem kolu protiv Tejlora Frica. Sve do kraja turnira, više je vremena provodio na terapijama, nego li na teniskim treninzima, što se ispostavilo vrlo plodonosnim.

Badio je bio vrlo omiljen u stručnom štabu Srbina, kao i kod njegovih navijača, međutim do nastavka saradnje nije došlo.

Cimalja je došao sa Đokovićem u Australiju. U pitanju je profesor na akademiji za osteopatiju u Torinu i fizioterapeut.

Do skoro je sarađivao sa Brendonom Nakašimom, a bio je i u timovima Miloša Raonića i Janika Sinera.

Autor je knjige „Sportska masaža i komplementarne tehnike“.

Đoković će u Adelejdu igrati prvi turnir u sezoni već od naredne nedelje, a potom se seli u Melburn, gde će od 16. januara pokušati da dođe do desete titule na Australijan openu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari