Novak Đoković nije siguran da će igrati četvrtfinale protiv Ruda: Ne mogu sad da kažem, dobro je da imam dan odmora 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle pobede nad Fransiskom Serundolom (6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3) ) u osmini finala Rolan Garosa da ga boli koleno i da nije siguran da će igrati četvrtfinale.

On je dodao i da je tokom meča pomišljao da preda duel sa Argentincem, ali da su lekovi protiv bolova počeli da deluju pa je ostao na terenu.

– Imao sam manje probleme sa kolenom već nekoliko nedelja. Igrao sam i turnire, nije bilo strašno. Kasni početak od pre dva dana nije pomogao sa spavanjem i bioritmom. Prvi set sam odigrao dobro, onda sam se okliznuo u trećem gemu drugog seta. To je uticalo na moje koleno. Počeo sam da osećam bol. Tražio sam medicinski tajm-aut i pokušao da rešim problem – rekao je Đoković, a zatim nastavio:

– Uticalo je to na moju igru dva i po seta. Nisam hteo da igram duge poene, čim je radio drop-šotove ili udarce koji su menjali stranu, nisam mogao da trčim. Nisam znao da li da nastavim meč. Dobio sam lekove i posle trećeg seta sam tražio još lekova i dobio sam. To je bila maksimalna doza koja je počela da radi posle 30-40 minuta, pred kraj četvrtog seta kada sam počeo bolje da igram. Osećao sam sve manje limita u igri i ceo peti set je bio skoro bez bolova, što je bilo sjajno. Uradićemo još testova i provera sutra, neke smo već uradili sa doktorom posle meča. Ima nekih pozitivnih vesti, ali i nekih briga, ne mogu više da kažem sada. Drago mi je što sam odigrao peti set bez bolova.

Srpski teniser je zatim rekao da nije siguran da će nastupiti u četvrtfinalu.

– Dobra stvar je što ima dan odmora između mečeva. Ne znam šta će se desiti i da li ću uopšte moći da igram u četvrtfinalu, videćemo – rekao je najbolji teniser sveta.

Đoković se u četvrtfinalu sastaje sa Norvežaninom Kasperom Rudom, koji je u osmini finala pobedio Amerikanca Tejlora Frica (3:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari