Novak Đoković odradio poslednji trening pred početak Vimbldona: Jedva čekam izlazak na Centralni teren 1Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da se dobro pripremio za predstojeći nastup na Vimbldonu, turniru na kojem je prošle godine trijumfovao pobedom u finalu nad Nikom Kirjosom.

Đoković svoj prvi meč igra u ponedeljak (14.30), a rival će mu biti Argentinac Pedro Kaćin.

– Sve je dobro za sada, što se kaže, da kucnem u drvo ili u glavu. Pripreme su odlično prošle. Ovde smo došli pre osam, devet dana sa namerom da imamo malo više vremena na travi s obzirom da je veoma specifična podloga koja zahteva više pažnje na terenu u vezi sa kretnjom i pripremama. Prosto, za udarce potpuno je drugačiji stil igre nego na šljaci i s obzirom da sam verovatno jedini igrač iz vrha koji nije igrao nikakav pripremni turnir pred Vimbldon morao sam da dođem malo ranije, tako da sam zadovoljan kako sve ide i uzbuđen za sutra – rekao je najbolji teniser sveta za Sport klub nakon današnjeg treninga.

Đoković je dodao da na njega ne utiče to što teniska javnost smatra da je najveći favorit da ponovo trijumfuje na turniru u Londonu.

– Dobro je da ima anticipacije i razgovora o tome jer to je na neki način nešto što privlači pažnju na turnir, ali meni to ne menja ništa u pristupu. Bio prvi ili zadnji favorit, uvek je pristup isti. Znam šta mi je činiti, sedam mečeva da se osvoji titula, milion puta sam bio u ovoj situaciji i na Vimbldonu i na ostalim gren slemovima tako da je na meni da uradim svoj posao. Idem korak po korak – rekao je srpski teniser, a zatim dodao da voli da igra na gren slem turnirima:

– Gren slemovi su takvi da igraš svaki drugi dan i dobro je što imaš priliku da se oporaviš i da nekako pripremiš svoje telo za naredni izazov. Jedva čekam da izađem na Centralni teren, ipak je to teniski hram, kako ste ga nazvali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari