Novak Đoković poručuje: Neću dozvoliti da me provociraju i omalovažavaju 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Srpski as razočaran ponašanjem pojedinih navijača na njegovim mečevima na Vimbldonu.

Naišao je Novak Đoković na veoma dobar otpor u drugom kolu Vimbldona. Autsajder Džejkob Firnli na momente je delovao kao teniser daleko većeg kvaliteta nego što je to moglo da se nasluti na osnovu njegovog plasmana na ATP listi (277. igrač na svetu).

Uspeo je Škot i da oduzme jedan set najboljem teniseru svih vremena (3-1) što ga je dodatno unervozilo i verovanto učinilo senzitivnijim nego što bi to možda trebalo da bude.

Posebno je jedan navijač, stacioniran odmah iza sudijske stolice, delovao iritantno u meri da je Đoković tražio od glavnog sudije da ga izbaci sa meča, što se na kraju nije dogodilo.

Kako bi porazgovarao sa njim u nameri da sazna razloge tako nedoličnog ponašanja, Đoković je pokušao da mu se obrati nakon duela, ali pomenuti navijač nije želeo ni da ga pogleda u oči.

– Nije hteo da me pogleda kada sam mu se obratio, gledao je u telefon. Meni se gotovo svaki meč dešavaju situacije koje su nepoželjne. U 95 odsto slučajeva tolerišem – otkrio je Đoković, produbivši svoje razmišljanje na zadatu temu.

To je nešto što je sasvim normalno. Ljudi su tu, platili su kartu, strastveni su, žele da protivnik pobedi, ti ispadneš… To je stvar ličnog izbora i njihovo pravo. Međutim, kad neko pređe liniju sportskog ponašanja – reagujem. Takav sam ceo život i biću do kraja karijere. Neću dozvoliti da me neko provocira, ponižava i omalovažava. Svakoga ću da pogledam u oči i mirno spavam – podsetio je Srbin na granice prilikom tolerisanja nečijeg nesvakidašnjeg ponašanja.

Podelio je sa javnošću i kakve su mahom rekacije onih navijača sa kojima pokušava da porazgovara ili prema kojima pokaže jasnu rekaciju.

– Kada se nekome suprotstavim, zanimljivo je kako većina, gotovo svi, samo spuste glavu. Svako je hrabar kada nije pažnja na njemu ili njoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari