Novak Đoković pravi dva svoja vina, vinarijom će upravljati njegov stric 1Foto: EPA/Dennis Sabangan

Krajem oktobra u prodavnicama i restoranima u Srbiji biće puštene u prodaju dve vrste vina iz vinarije čiji je vlasnik Novak Đoković.

„Đoković Sira 2020“ i „Đoković Šardone 2020“ prve su etikete koje će se naći na tržištu iz vinarije koju je srpski teniser napravio 2016. godine u Šumadiji, gde je, na površini od pet hektara, zasadio i vinograd.

Na zemljištu koje je porodica Đoković kupila nalazio se vinograd pre više od 50 godina, ali je od tada bilo napušteno i na njemu je izrasla šuma.

Kako prenosi britanski magazin „The drinks business“, na tržištu će se naći približno 8.500 flaša iz prve berbe, a vlasnik vinarije planovira da udvostruči proizvodnju do 2023. godine.

Prema rečima Novakovog strica Gorana Đokovića, koji upravlja vinarijom, uskoro će se vina iz Šumadije naći i na tržištima van Srbije, objavio je „Vino & Fino“, a prenosi britanski magazin.

„Izazova je mnogo, ali se trudimo da u ovom poslu, kao i u svemu, postignemo maksimum. Čak ni svaki Novakov udarac reketom nije savršen, ali je i dalje najbolji na svetu“, izjavio je Novakov stric, za kojeg „The drinks business“ piše da je enolog.

Goran Đoković je dodao da je projektovani kapacitet vinarije oko 60.000 litara i da pruža mogućnost da se proizvodnja eventualno proširi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari