Novak Đoković teže nego što se očekivalo u trećem kolu Vimbldona 1Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona jer je u meču druge runde pobedio Britanca Džejkoba Firnlija sa 6:3, 6:4, 5:7, 7:5.

Srpski teniser je do trijumfa nad domaćim igračem došao u meču koji se može podeliti na prva dva seta, koje je Đoković relativno lako osvojio i naredna dva, u kojima je drugi nosioc na turniru imao puno problema.

Iako se moglo očekivati da će mu duel sa 277. teniserom na ATP listi poslužiti kao prilika za privikavanja na travnatu podlogu i ulazak u formu posle pauze zbog operacije, Đoković je na početku bio veoma motivisan, da bi potom naglo psihološki pao.

Verovatno zbog činjenice da je publika na Centralnom terenu glasno podržavala igrača rođenog u Edinburgu, Đoković je burno je reagovao i proslavljao važne poene, naročito one kada je oduzimao servis protivniku.

Novak Đoković teže nego što se očekivalo u trećem kolu Vimbldona 2
Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Prva dva seta osvojio je rutinski, kao u udžbenicima, brejkovima u sedmom gemu.

Ipak, u trećem setu sve se promenilo, možda i zbog jakog vetra, iako je sedmostruki pobednik ovog turnira oduzeo servis Firnliju već u petom gemu, ali mu je Škot odmah uzvratio, a nešto kasnije osvojio i set.

Đoković je igrao nesigurno i u četvrtom setu, pravio veliki broj grešaka, ali je kod rezultata 5:5 uspeo da napravi brejk, a zatim odservirao i za trijumf.

Naredni protivnik Novaka Đokovića biće Australijanac Andrej Popirin, koji je danas pobedio Argentinca Tomasa Ečeveriju (3:2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari