Novak Đoković u duploj egzibiciji na Ju-Es openu: Panegirik Džona Mekinroa olimpijskom šampionu (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Šampion Ju-Es opena Novak Đoković je držao dupli večernji egzibicioni program na stadionu „Atrur Eš“, glavnom poprištu poslednjeg turnira za grend slem u sezoni.

Posle revijačnog meča s prerano penzionisanim argentinskim asom Huanom Martinom del Potrom, koji mu je na Flašing Medouzu bio poslednja prepreka ka trofeju 2018, stao je s jedne strane mreže s proslavljenim američkim teniserom Džonom Mekinroom.

Preko puta njih su bili Andre Agasi, još jedna domaća legenda, i Španac Karlos Alkaraz, pretendent na treću uzastopnu grend slem titulu ove sezone (pobednik Rolan Garosa i Vimbldona), nedavno Đokovićev rival u nezaboravnom olimpijskom finalu na pariskoj šljaci.

 

Za dušu publike na terenu se zbijala šala, bilo je i atrakcije, a zlatni srpski as i njegov saigrač su u meču do deset pobedili sa 10:8.

Mekinro je zatim obasuo Đokovića pohvalama u kojima može da pronađe motiv za nova osvajanja iako je osvojio sve.

„Ono što si uradio za naš sport i ono što si postigao u poslednjih nekoliko meseci, posebno na Olimpijskim igrama… Hvala ti, čoveče, što si deo ovog sporta“, iz srca je govorio četvorostruki šampion Ju-Es opena.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari