Novak Đoković u najavi odbrane titule na Vimbldonu: Nisam opušteniji zato što nema Nadala, tu je Alkaras 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da se oseća sjajno i da je spreman za nastup na predstojećem Vimbldonu.

Srpski teniser, koji brani trofej osvojen prošle godine u finalu protiv Nika Kirjosa, svoj prvi meč igra u ponedeljak (14.30) protiv Argentinca Pedra Kaća.

– Nikad nisam igrao na travi pre 17. godine, ali Vimbldon mi je uvek bio cilj. Dobro mi je išlo od tada. Vremenom sam popravljao igru. Trava nije baš najbolja za igranje. Morao sam da učim, trava je najneobičnija podloga. Potrebno je vreme da se naviknete, ali u poslednjih deset godina sam se adaptirao. Rezultati to govore. Nisam igrao Kvins, ali kad god dođem ovde trudim se da podignem nivo – izjavio je Đoković.

On je dodao da će mu u odsustvu Rafaela Nadala najveći rival biti Karlos Alkaras.

– Karlos je sjajan momak, zreo za 20-godišnjaka. Ispisao je istoriju tako mlad. Sjajan karakter ima. Impresivan ima tim. Ferero je odličan mentor. Uvek nalazim ekstra motivaciju na grend slemu. Nema neke razlike. Znam šta treba da uradim. Trudim se da dođem u najbolje stanje za mečeve – rekao je drugi nosilac na predstojećem Vimbldonu.

Đoković je izjavio i da su mu ambicije iste bez obzira što je osvajanjem Rolan Garosa postao teniser sa najviše gren slem titula u istoriji ovog sporta.

– Ne osećam se opuštenije. Gladan sam uspeha na gren slem turnirima. Ako sam uvek sposoban da se borim na ovom nivou, sve je u redu. Posle Rolan Garosa sam se pripremao za Vimbldon, provodio sam vreme sa porodicom. Sad me očekuje novi turnir, to je život profesionalnog tenisera. Ponosan sam što sam u ovoj poziciji. Pokušavam da iskoristim svaku priliku u ovoj fazi karijere – rekao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari