Novak Đoković upozorio posle pobede nad Grčkom: „Nama je klupski tenis umro, bukvalno“ 1Foto: EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Novak Đoković je na konferenciji za medije, posle pobede nad Grčkom i povratak Srbije u Svetsku grupu Dejvis kupa, govorio o problemima srpskog tenisa.

„Početna tačka koju smo imali u zlatnoj generaciji je bila solidna, imali smo Moniku Seleš, Bobu Živojinovića. Oni su pravili značanije internacionalne rezultate. Hrvatska je tu imala veću tradiciju od nas. Imate cikluse, navikli smo u Srbiji na neke uspehe, i drago mi je da je naš uspeh kolektivni, ne treba zaboraviti Anu i Jelenu koje su bile broj 1 i insiprisale mnoge devojčice da se bave tenisom. To je pozitivna stvar, pozitivni uticaj uspešnog talasa. Viktor što je rekao je mnogo šira priča gde malo rezultata vidimo“, rekao je Đoković u dvorani „Aleksandar Nikolić“, a zatim nastavio:

„Nama je klupski tenis umro. Umro, bukvalno. Partizan se 10-15 godina ne takmiči nigde, ja sam ponikao tamo, Viktor u Zvezdi… Nivo klupskog tenisa je bio izuzetno visok. Ja sam od desete do 18. godine svaki dan imao vrhunske sparinge, sa dosta boljima od mene koji su me vukli. Danas to nema. To je jedan veliki problem i nadam se da će se stvari promeniti“.

On je upozorio da u Srbiji ne postoji sistem i da trenutno stanje nije održivo.

„To je osnova svega, ne možete da se oslanjate na sistem, jer sistem ne postoji. Ovo sada nije održivo. Potrebno je zasukati rukave i videti šta treba da se menja. Ne možemo da živimo samo od uspeha i da se nadamo da ćemo da preživimo, a tako stvari funkcionisu otkad ja znam za sebe“ , rekao je Đoković.

On se osvrnuo i na nacionalni teniski centar.

„Stvorila se tu neka atmosfera, ali to više nije prisutno tamo. Ima puno privatnika, ali na državnom nivou ne postoji nikakva organizacija. Samo treba da se prepiše ono sto funkcioniše negde drugde“, zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari