Bivši šampion US opena o dominaciji Novaka Đokovića: On je najbolji sportista na svetu 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Bivši šampion US opena Endi Rodik izjavio je da je „apsurdno“ kako Novak Đoković stalno uspeva da ostvaruje pobede na najvećim turnirima i dodao da se može reći da je srpski teniser u ovom trenutku najbolji sportista na svetu.

Đoković je prošle nedelje u Njujorku osvojio svoju 24. grend slem titulu i tako se izjednačio sa Margaret Kort po broju trofeja sa četiri najznačajnija turnira u tenisu.

– Novakova dominacija i način na koji je u stanju da ovo pobeđuje je apsurdan. On je verovatno najpouzdaniji igrač kojeg smo ikada imali u igri. Ne bih se kladio protiv njega nijednog dana, na bilo kojoj podlozi, u bilo kom formatu. Nemoguće je dati statistički argument protiv toga da je najbolji ikada – rekao je Amerikanac.

On smatra da će Đoković uskoro oboriti ovaj rekord.

– To je kao dokazivanje teorije gravitacije u ovom trenutku. Sada se izjednačio sa Margaret Kort na 24 grend slema, ali želi sve rekorde, tako da će želeti da dođe do 25. Posle toga on u suštini igra protiv sopstvene senke – nema ništa drugo za njega.

Rodik tvrdi da Đokoviću najveća opasnost preti od eventualnih povreda.

– Sve će se svesti na matricu između onoga što je njegova motivacija i onoga što mu telo govori. Nikada ne uzimate zdravlje zdravo za gotovo, posebno pred kraj karijere, ali, ako je motivisan, njegovo telo izgleda kao da bi bilo u redu da nastavi još nekoliko godina – smatra nekadašnji prvoplasirani sa ATP liste, a zatim dodaje:

– Nije preterivanje ako se kaže da je Đoković trenutno najbolji sportista na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari