Đoković nadmašio Federera, 13. put u karijeri u polufinalu US opena: Novak otkopao ratne sekire sa publikom u Njujorku 1Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale US opena pošto je u četvrtfinalnom duelu pobedio Amerikanca Tejlora Frica sa 6:1, 6:4, 6:4.

U pohodu na svoj četvrti trofej na poslednjem grend slem turniru u sezoni Đoković je do trijumfa nad trenutno devetim igračem na svetu došao rutinski, za samo 158 minuta igre.

Srpski teniser se po 47. put u karijeri probio u polufinale na jednom grend slem turniru, čime je nadmašio Rodžera Federera i postao i u toj kategoriji najuspešniji svih vremena.

Srpski teniser je, čini se, u ovom meču imao mnogo više problema Fricovim navijačima na stadionu „Artur Eš“, nego sa njihovim ljubimcem.

Iako je posle prvih nekoliko mečeva od starta turnira izgledalo kao da su Đoković i njemu tradicionalno nesklona publika u Njujorku zakopali ratne sekire, večeras su ih definitivno ponovo iskopali.

Novak je od početka duela bio nervozan zbog činjenice da su domaći navijači, ponekad i nesportski podržavali Amerikanca, pa je u nekoliko navrata ljutito reagovao na dovikivanja, zvižduke i slične pokušaje da mu ometu koncentraciju, naročito prilikom servisa.

Srećom, već tokom prvog seta pokazao je da Fric nema puno šansi da napravi iznenađenje i dođe do svoje prve pobede u njihovom osmom međusobnom duelu.

Đoković će u svom 13. polufinalu na US openu, igrati protiv boljeg iz duela u kojem se sastaju Amerikanci Frensis Tijafo i Ben Šelton.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari