Novak i Goran opet zajedno 1Foto: EPA-EFE/ NIC BOTHMA

Novak Đoković je iznenadio javnost odlukom da u stručni štab, neposredno pred početak poslednjeg Vimbldona, uvrsti i Gorana Ivaniševića.

Zbog ranije ugovorenih obaveza, bivši hrvatski teniser samo je u prvoj nedelji najprestižnijeg turnira na svetu delio mišljenja sa Marijanom Vajdom u delu lože namenjenom stručnim štabovima na centralnom i prvom terenu. Đoković je u spektakularnom finalu, posle pet setova savladao Rodžera Federera, za svoj peti trofej na Vimbldonu, koji je u Umagu na svojoj teniskoj akademiji proslavio i sam Ivanišević.

Nekadašnji hrvatski as, sa pozamašnim trenerskim iskustvom koje je stekao radeći sa Marinom Čilićem, Tomašom Berdihom i Milošem Raonićem imao je veliku želju da nastavi saradnju sa Novakom Đokovićem, što bi po poslednjim kadrovima iz Marbelje i moglo da se obistini.

Pred Noletom je turneja po SAD, prvi turnir na kojem će nastupati je masters u Sinsinatiju, koji startuje 11. avgusta, a dve nedelje kasnije sledi US open, na kojem takođe brani titulu. Đoković se sprema za nastupe na tim turnirima u Marbelji, a uz njega je Ivanišević. Hrvat pomaže Srbinu u odsustvu prvog trenera Marijana Vajde, koji je u Slovačkoj, pošto će uskoro postati deda.

Najbolji teniser sveta odnedavno u stručnom štabu ima novo, staro lice Marka Panikija, koji je zamenio dugogodišnjeg kondicionog trenera Gebharta Fila Griča, koji je neposredno po završetku Rolan Garosa odlučio da prihvati ponudu Olimpijskog saveza Austrije. U Marbelji inače, na akademiji Pepa Imaza, radi i Novakov brat Marko Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari