"Novak je na korak od povlačenja": Australijski lekar demantuje spekulacije o povredi rekordera Australijan opena 1EPA-EFE/JOEL CARRETT

Piter Larkins veruje osvajaču 21. grend slema i objašnjava koliku borbu vodi svaki dan.

Novak Đoković nije prvi put u svpojoj impresivnoj karijeri suočen sa optužbama da lažira povredu i time psihološki utiče na protivniku, ali su one tokom aktuelnog grend slema u Melburnu otišle predaleko.

„Samo jedan neoprezan potez ili pogrešan korak predstavljaju veliki rizik za Đokovića pošto nije potpuno izlečen. Postoji zato veliki rizik u narednim mečevima, zbog sitnice bi mogao da se povuče sa turnira, osim ako je u pitanju finale gde bi se sigurno borio do krajnjih granica“, tako je bivši australijski teniser Pet Keš uzvratio pojedinim medijima i Novakovim kolegama.

Doktor Piter Larkins je dopunio njegove navode, složivši se da Đoković hoda po tankoj žici dok mu nad glavom visi odustajanje od borbe za jubilarni deseti šampionski trofej u „Rod lejver areni“.

Nemojte sumnjati da je to stvarno. Verovatno je to povezano i sa tetivom kolena, nervima… Đoković je verovatno toliko u skladu sa svojim telom da i zbog najmanje stvari bude svestan da ima problem. Ali, slažem se, na jedan pogrešan korak je daleko da se povredi ozbiljnije“, objasnio je medicinski stručnjak sa Petog kontinenta.

Na dan četvrtfinalnog duela Srbina i Andreja Rubljova, koji će ovog jutra četvrti put ukrstiti rekete. Đoković vodi sa 2:1 u pobedama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari