Đoković kreće za Pariz kao drugi teniser sveta 1

Ispred srpskog asa ostao je Janik Siner, a iza Karlos Alkaraz.

Porazom u finalu Vimbldona, Novak Đoković odbranio je bodove sa prošlosezonskog turnira na londonskoj travi.

Kao i 2023. srpski as doživeo je poraz od Karlosa Alkaraza ali je samim plasmanom do meča za trofej zadržao osvojene bodove, samim tim i poziciju na ATP listi koju je zauzimao i pre početka trećeg grend slema u sezoni.

Đoković će tako doputovati u Pariz kao drugi igrač na planeti. Imaće priliku da se dobro odmori nakon napornog turnira u Londonu, na kojem je igrao tek par nedelja posle operacije kolena, ali i da se spremi za iskušenja u Parizu.

Kompleksnost pripreme biće veća ako se uzme u obzir da će morati da se navikne na promenu podloge u tako kratkom vremenu, s obzirom na to da će se olimpijski turnir igrati na šljaci.

Kretnje na zemljanoj podlozi osetno su drugačije u odnosu na travu, poeni su duži, razmena udaraca intenzvinija, dok je značaj servisa manji.

Olimpijski turnir počinje 27. jula i do tada Novak će imati vremena da se rekuperira i pripremi za turnir koji žarko želi da osvoji, pošto je to jedini na kojem nije podigrao pehar u fenomenalnoj karijeri.

Đoković na ATP listi ima 8.460 bodova, dok prvolasirani Siner broji 9.570.

Karlos Alkaraz je treći sa 8.130.

Na novoj listi četvrto mesto pripada Aleksandru Zverevu (upitan nastup na OI), a iza su Danil Medvedev, Aleks de Minor (neće učestvovati na OI), kao i semdoplasirani Hurbert Hurkač. Andrej Rubljov, osmi na listi, sigurno ne ide na Igre, a prvih deset su i Kasper Rud, odnosno Grigor Dimitrov (takođe ne idu na OI).

Kada su ostali srpski teniseri u pitanju, Miomir Kecmanović je skočio za pet mesta i sada je 47. na svetu, Dušan Lajović je popravio rejting za jedno mesto i sada je 55. dok je Laslo Đere pao za šest pozicija i sada je 56. igrač planete.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari