Novak na dva fronta 1foto EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Nije morao da se izlaže tolikom naporu po sparnom vremenu u Tokiju, ali Novak Đoković je pristao na dva izlaska na teren tokom jednog dana.

Ove srede će prvo ukrstiti rekete sa Alehandrom Davidovičem Fokinom iz Španije (oko 7.30), u susretu osmine finala singla, a posle toga sa zemljakinjom Ninom Stojanović, protiv brazilskog tandema Luisa Stefani – Marselo Melo, početi turnir u konkurenciji muško-ženskih parova (oko 11.00).

– Tačno znam šta me očekuje protiv Fokine, poznato mi je i koliko je unapredio igru na tvrdoj podlozi, jer često treniramo zajedno kada sam na Marbelji, blizu njegovog rodnog mesta. Jasno mi je i da Alehandro nema šta da izgubi u ovom meču  dok ja želim da idem do kraja. U drugom kolu sam bio bolji nego u prvom, nadam se da ću nastaviti u tom smeru – reči su prvog nosioca olimpijskog turnira i vodećeg reketa sveta, kom u fascinatnoj karijeri nedostaje još samo titula sa OI.

Optimizam osvajača 20 grend slem trofeja temelji se i na ishodu jedinog dosadašnjeg susreta sa 34-plasiranim na ATP listi, jer je pre par meseci, na Mastersu u Rimu lako izašao na kraj sa 12 godina mlađim kolegom. Pet centimetara niži (183) momak sa Pirineja probao je da mu zakomplikuje put u četvrtfinale, prvi je napravio brejk, ali je posle samo prisustvovao teniskom času vlasnika 85 ATP pobedničkih trofeja. Tri spasene meč lopte bile su samo poslednji trzaj Fokine, jer je posle nešto više od sat vremena u dva seta (2:6, 1:6) morao da čestita puno boljem od sebe.

Ako sve protekle po planu, Đoković će posle duela sa starim znancem pomoći Stojanovićevoj da zaboravi ispadanje iz singla (u drugom kolu, od Grkinje Marije Sakari), a ako se njihovo „spajanje“ pokaže kao dobitna kombinacija igraće svakog dana do nedeljnog finala. Pod uslovom da pobeđuju.

Miomir Kecmanović dobio je prvi set protiv Francuza Iga Umbera, ali je izgubio naredna dva i ostao bez plasmana u treću rundu Olimpijskih igara – 1:2 (6:4, 6:7, 5:7).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari