Umesto da priča o svojoj igri u polufinalu i onome šta očekuje od Stefanosa Cicipasa u borbi za titulu na Australijan openu, Novak Đoković je morao da odgovara na pitanja u vezi sa postupcima svog oca Srđana.

Sporan je snimak na kojem se vidi kako srpski navijači, posle trijumfa Novaka Đokovića nad Rubljovom, slave trijumf svog ljubimca, u kojem se vidi i Srđan Đoković.

Mnogima su sporne i ruske zastave na tom snimku.

„Kao i svi, video sam šta se desilo. Nesrećno je što je pogrešna interpretacija toga toliko eskalirala. Saznao sam sinoć. Mi smo kao porodica prošli kroz ratove, znamo koliko je to razarajuće i nikada nećemo biti za bilo kakav rat. Moj otac je posle svakog meča išao da se zahvali navijačima, da bude sa njima i da se slika. Video sam da su neki preveli kao nešto što nije rekao, rekao je ‘živeli’, nadam se da će ljudi razumeti da je to bilo to. Naravno da mi nije bilo prijatno sve to, uz sve što se događalo“, prokomentarisao je Novak sporan snimak.

Srbin se nada da će ga otac uživo bodriti u nedeljnom finalu, s obzirom na to da polufinale nije pratio iz njegove lože, što je bila zajednička odluka.

„Nadam se da će biti tu, voleo bih da bude tu za finale. Videćemo, ovu odluku smo doneli zajedno.“

Novak će svoju desetu titulu u Melburnu juriti protiv Stefanosa Cicipasa u finalu u nedelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari