Novak prvo na Sandgrena 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIĆ

Posle (pre)kratkog oporavka od osvajanja ATP 250 turnira u Beogradu, vodeći teniser sveta Novak Đoković danas kreće po19. grend slem titulu u karijeri i(li) drugi šampionski trofej na Otvorenom prvenstvu Francuske.

I dok svi još od žreba pričaju o potencijalnom polufinalu sa „kraljem“ pariske šljake Rafaelom Nadalom i drugim najtrofejnijim „reketašem“ svih vremena Rodžerom Federerom, rundu pre, srpski as ne ide tako daleko, barem ne pre nego što protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena ne pokaže da su neočekivano rani porazi na turnirima posle Australijen opena bili samo prolazna slabost, a njegova prava forma daleko iznad viđenog nivoa.

– Na žreb ne možete da utiče, ali ono što mogu je da usmerim pažnju samo na naredni dan i da dovedem sebe u optimalno stanje. Kad sam u uravnoteženom stanju mogu da pobedim bilo koga na bilo kojoj podlozi i to sam dokazivao u karijeri. Biće izazovno, ali sam spreman – rekao je pobednik RG iz 2016. godine, pre četvrtog odmeravanja snaga sa 66. teniserom sveta.

Sva tri prethodna pripala su Srbinu, a pet godina mlađi Amerikanac morao je da čestita boljem od sebe na Vimbldonu 2018. godine – 0:3 (3:6, 1:6, 2:6), tokom US opena iste sezone – 1:3 (1:6, 3:6, 7:6, 2:6) i prošlogodišnjeg Mastersa u Sinsinatiju – 0:2 (2:6, 4:6). Taj, ali i svi drugi statistički parametri ukazuju na sigurnu pobedu favorita, ako takve uopšte postoje, međutim ako iko ništa ne prepušta slučaju onda su to Đoković i njegov tim saradnika, pa ćemo sigurno gledati borbenog Novaka.

Ispunjena želja Đokovića

Organizatori Rolan Garosa ispoštovali su želju Đokovića za što dužim predahom posle Serbia opena, tako što su mu izašli u susret i dodelili mu večernji termin (od 21.00) za ovogodišnju premijeru na „Filipu Šatrijeu“.

Krajinović lako do drugog kola

Posle Miomira Kecmanovića i Lasla Đerea, u drugo kolo RG otišao je i treći Srbin – Filip Krajinović, tako što je lako savladao kvalifikanta Maksimilijana Marterera (6:4, 6:1, 7:6 (7:3). Posle Nemca čeka ga Amerikanac Džon Izner, a juče je probao da mu se priključi i Dušan Lajović, preko Gruzijca Nikolaza Basilašvilija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari