Novak: Sada napadamo stotku 1EPA-EFE/ANDY RAIN

Osvajač 20 grend slemova želi da nastavi s pomeranjem granica u tenisu.

„Ovaj sport mi je dao sve. I dalje ga volim celim srcem, igram ga sa mnogo strasti. Više nisam klinac, to je malo čudno, ali ljubav i plamen i dalje gori u meni za ovim sportom. I u ovoj fazi karijere pokušavam da igram najbolji tenis. Šta da kažem, 80, sada napadamo stotku…“, izjavio je Novak Đoković povodom njegovog novog rekordnog dostignuća, jer je posle današnje pobede u prvom kolu Vimbldona postao prvi teniser sa najmanje 80 pobeda na grend slemu u Londonu, Australijan openu, Rolan Garosu i US openu.

Mada ga je savladao u četiri seta – 6:3, 3:6, 6:3, 6:4, Srbin je morao dosta da se pomuči da bi izbacio mnogo slabije rangiranog i puno mlađeg Južnokorejca Sunvua Kvona.

„Početak je turnira, uvek je nezgodno. Nisam imao mečeve pre Vimbldona, uvek se u toj varijanti osećate malo manje konformnim nego što biste želeli. Posebno kad igrate protiv nekog talentovanog kao što je Kvon. Bilo je teško „probiti“ ga, morao sam da nađem taktički način da uzmem kontrolu nad poenima. Pomoglo je to što sam spasao brejk loptu u trećem setu. Da je tad on osvojio poen, moglo je da bude drugačije. Na ovom nivou jedan poen može mnogo toga da promeni“, realan je šestostruki šampion Vimbldona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari