Novakov grom u Koprivu: Đoković lako do drugog kola Vimbldona 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Pre samo nekoliko nedelja Novak Đoković je zbog ozbiljne povrede kolena napustio Rolan Garos, nakon herojske pobede u osmini finala, a zatim je hitno otišao na operaciju kako bi bio spreman za Olimpijske igre u Parizu.

Ipak, oporavak je tekao neočekivano dobro, te se prijavio za učešće na najznačajnijem turniru u ovom sportu, i danas je, u prvom kolu pobedio Čeha Vita Koprivu sa 6:1, 6:2, 6:2.

Iako je u pripremi za svoj 19. natup u Londonu pobedio Medvedeva, ipak je bilo pitanje u kakvoj se formi nalazi posle operacije, a čini se da je odgovor stigao posle duela sa 123. igračem sveta.

Može se čak reći da je srpski teniser trijumfovao i ubedljivije nego što to obično čini u prvoj rundi nekog od četiri grend slem turnira, na kojima u uvodnim kolima postepeno podiže formu pred odlučujuće duela.

Novakov grom u Koprivu: Đoković lako do drugog kola Vimbldona 2
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Bilo je očigledno da je bio veoma motivisan da sebi, ali drugima dokaže da je zdrav i spreman i da je ponovo u najužem krugu favorita da osvoji svoj osmi trofej na Vimbldonu, a ukupno 25. grend slem u karijeri

“Želim da vidim koliko brzo mogu da se oporavim i da budem u poziciji da se takmičim sa najboljim igračima sveta u mečevima koji se igraju na tri dobijena seta. Nisam stigao ovde da bih odigrao samo nekoliko kola, nego želim da se takmičim za titulu”, izjavio je Đoković pre susreta sa Koprivom, na kojem je dokazao da je na pravom putu da svoje želje i ispuni.

Naredni protivnik srpskog tenisera biće Britanac Džejkob Finli, koji je u prvom kolu danas bio bolji od Španca Mora Kanasa sa 7:5, 6:4, 7:6.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari