Novaković: Kajakašima nije problem što nema publike na OI 1Foto: Nebojša Radović / KSS

Srpska kajakašica Milica Novaković izjavila je danas da joj neće predstavljati problem to što na Olimpijskim igrama u Tokiju zbog pandemije korona virusa neće biti publike i dodala da je kajakašima fokus „uvek na njima samima“.

„Postoje razna pravila koja moramo da poštujemo i nema publike. Već sam pričala o tome, za nas kajakaše to u principu i nije neki veliki problem jer nama publika i ne igra neku veliku ulogu. Nije da se mi nalazimo na stadionu i da smo navikli na masu ljudi koji nešto viču, navijaju i dobacuju“, rekla je Novaković, prenosi Kajakaški savez Srbije.

Novaković će se takmičiti u kategoriji kajak sprinta, odnosno jednoseda na 200 i 500 metara, gde će, prema njenim rečima, konkurencija biti mnogo veća jer na ovogodišnjim OI iz jedne zemlje mogu da učestvuju po dve posade.

„Mislim da će biti teže izboriti finale, a u finalu kao i na svakom takmičenju bilo to evropsko ili svetsko prvenstvo, kao i na svakom velikom šampionatu mi uvek kažemo da je sve moguće. Biće teže zbog toga, verovatno, ali izborićemo se nekako svim silama“, izjavila je Novaković.

U olimpijskom timu Srbije u konkurenciji kajak sprinta, osim Milice Novaković, takmičiće se još i Strahinja Stefanović i Bojan Zdelar.

Takmičenja u kajaku na Olimpijskim igrama u Tokiju počinju u ponedeljak 2. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari