Novi čin sage oko "viđenog" razlaza najskupljeg fudbalera ikada i Pari Sen Žermena 1Foto: EPA-EFE MARCELO SAYÃO

Kao da nema kraja zavrzlamama i okretima na relaciji Nejmar – Pari Sen Žermen, čiji je rastanak mnogo pre isteka oročene saradnje mesecima jedna od top tema medijima širom sveta, a najviše u Francuskoj i Španiji, gde bi najskuplji igrač u istoriji fudbala navodno trebalo da se preseli, tj vrati tokom ovog letnjeg prelaznog roka.

Vreme će pokazati da li će ofanzivni vezista iz Brazila na staru adresu, tj u Barselonu, koja ga je pre samo dve godine „utopila“ za rekordnih 222 miliona evra šampionu Francuske, u rivalski Real Madrid, sličnih platežnih moći, možda u redove nekog od engleskih bogataša ili će se strasti smiriti a on ostati u Parizu, ali ono što je sada izvesno je da nije počeo pripreme sa „svecima“.

– Nejmar se u dogovoreno vreme nije pojavio na određenom mestu. To je uradio bez odobrenja kluba – saopšteno je putem klupskog sajta, a sportski direktor PSŽ-a i Nejmarov sunarodnik Leonardo nadovezao se izjavom o mogućoj prodaji nestašnog, prepotentnog i često povređenog asa.

– Može da napusti PSŽ, ali samo pod uslovom da dobijemo odgovarajuću ponudu. Nisam siguran da li neko želi da ga kupi i po kojoj ceni. A Pari Sen Žermen želi da budućnost gradi sa igračima koji žele da ostanu i budu deo te priče – objasnio je nekada i sam veliki fudbaler, na šta je Nejmarov otac i menadžer uzvratio totalno drugačijom verzijom priče o spornom izostanku.

– Imali smo komercijalne i administrativne obaveze. „Kompanija Nejmar“ih izvršava pet godina unazad, čak je i Pari Sen Žermen učestvovao u tim poslovima posredstvom predsednika Nasera al Kelifija. Zato ne razumem razlog za halabuku. LJut sam, pošto je Pariz znao za sve ovo. Moj sin treba da učestvuje i na događajima koje organizuje Red Bul u Brazilu 12. i 13. jula, tako da nije ni planirano da se pojavi u Francuskoj u narednih nedelju i po dana – objasnio je Nejmar senior medijima u domovini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari