Novi Jap Stam na San Siru: Strahinja Pavlović posle debija za Milan zahvalio rosonerima na toploj dobrodošlici (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Strahinja Pavlović (23) kročio je na San Siro, jednu od najsvetijih fudbalskih arena.

Pre utakmice za trofej Silvija Berluskonija, u kojoj je Milan savladao Moncu s 3:1, predstavljen je pred oko 50.000 gledalaca sa još dva pojačanja rosonera ovog leta Špancem Alvarom Moratom (Atletiko, 13 miliona evra) i Brazilcem Emersonom Rojalom (Totenhem, 15).

Pavlović, koji je ugovor s italijanskim velikanom potpisao na četiri godine, najviše je i plaćen među njima, jer ga je Salcburg pustio za 18 miliona.

 

Izabrao je dres s brojem 31, a publika je i neposredno mogla da se uveri da u njemu zaista i podseća na holandskog štopera Japa Stama, koji je 31 nosio igrajući na San Siru u dve sezone (2004-06).

Novi Jap Stam na San Siru: Strahinja Pavlović posle debija za Milan zahvalio rosonerima na toploj dobrodošlici (VIDEO) 2
Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO

„Hvala vam na toploj dobrodošlici, rosoneri“,  objavio je Pavlović na društvenoj mreži Iks, prilažući video-prilog sa početka svog novog iskušenja.

 

Portugalski trener Paulo Fonseka, takođe novajlija, koji je na Apeninima vodio Romu (2019-21), promenio je u poluvremenu ceo tim.

Priliku su dobio Pavlović, a i Luka Jović, koji je posle samo minut u igri zatresao mrežu.

 

Morata je igrao u prvom delu utakmice, a Emerson Rojal nije ostao ni na klupi.

S Pavlovićem je u odbrambenoj liniji zaigrao i 19-godišnji Španac Aleks Himenez, koji je pozajmljen iz drugog tima Reala.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari