Novi maraton i nova pobeda Rafaela Nadala za prvo finale posle više od dve godine 1Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Za manje od 24 časa, Španac odigrao dva maratonska meča i posle preokreta protiv Dujea Ajdukovića boriće se sutra za titulu na turniru u Baštadu – 2-1 (4:6, 6:3, 6:4).

Nije više u igračkom zenitu, tačnije karijera mu je u slobodnom padu, ali Nadal i u 38. godini života pokazuje neverovatnu volju za tenisom.

Za manje od 24 časa, Rafa je gotovo na identičan način napravio dva preokreta, prevazišao sve fizičke i psihičke probleme tokom maratonskih mečeva uspevši na kraju da se plasira u sovje prvo finale na ATP turniru posle više od 25 meseci.

Trebalo je jednom od najboljih teniser svih vremena četiri sata u petak kako bi eliminisao Mariana Navonea, da bi danas, ponovo nakon preokreta, za neka dva sata savladao hrvatskog tenisera.

Trenutak kada je savladao Ajdukovića sigurno je bio veoma emotivan za Nadala jer se plasirao u prvo finale posle bitke za trofej na Rolan Garosu 2022. godine kada je pobedio Kaspera Ruda.

Od tog meča, pa sve do 20. jula 2024. Rafa nije uspevao da se domogne meča za titulu.

Nadalu turnir u Baštadu služi kao vid pripreme za Olimpijske igre u Parizu.

Bolji iz duela Tirante-Borges nameriće se na Nadala u nedeljnom finalu.

– Uvek je lepo plasirati se u finale, konačno sam u prilci da dobijam mečeve jedan za drugim, što nisam uspevao u poslednje dve godine. Dosta stvari mi se desilo posle operacije kuka, ali se i dalje borim. Nadam se da ću u nedelju uspeti još malo da podignem kvalitet igre – poručio je Nadal, podsetivši javnost da još uvek ima zdravstvenih problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari