Novi Pazar traži od Zajednice klubova analizu suđenja iz prethodnog kola 1Foto: Miroslav Todorović / STARSPORT

Novi Pazar se danas oglasio saopštenjem u kojem je od Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije zatražio da se analiziraju sudijske odluke iz prethodnog kola i da se trajno odstrane iz fudbala svi koji su napravili greške u nameri da utiču na krajnji rezultat.

„Greške su sastavni deo fudbalske igre, ali samo su u Srbiji „greške“ postale sastavni deo najneregularnijeg prvenstva u istoriji našeg fudbala. Borimo se za opstanak u Superligi na terenu, a za istinu i pravdu iznošenjem činjenica“, naveli su iz Novog Pazara.

Oni su u saopštenju priznali čak i da se klubovi dogovaraju međusobno oko konačnih ishoda mečeva.

„Kad klubovi međusobno ne dogovaraju rezultate, onda se sudije potrude da svojim odlukama utiču na krajnje ishode i na stanje na tabeli. Zbog korektnosti i kolegijalnosti prema klubovima, nećemo reći o kojim se utakmicama radi, kao ni imena arbitara koji godinama bacaju ljagu na naš fudbal“, dodaju iz ovog superligaša.

Novopazarci su istakli i da Srbija ima odlične fudbalske sudije, ali i „egzekutore koji odrađuju posao za svoje nalogodavce“.

„To vide svi i svi to znaju godinama unazad, ali ove sezone su najbrutalnije i krajnje degutantno pokazane slabosti naše sudijske organizacije“, zaključuje se u njihovom pisanom obraćanju.

Za analizu suđenja, po Statutu FSS nadležna, zadužena je Sudijska komisija na čelu sa Milanom Karadžićem. Međutim, u nju su mnogi izgubili poverenje pošto se nezvanično tvrdi da arbitre dodeljuju po željama povlašćenih klubova ili ih često upravo oni šalju sa određenim zadatkom koju ekipu treba „pogurati“ na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari