Čović napustio Zvezdu, poznato je ko će biti novi predsednik crveno-belih 1Foto: STARSPORT

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović je u skladu sa Statutom košarkaške organizacije morao da podnese ostavku u KK Crvena zvezda i to posle 13 godina na čelu kluba sa Malog Kalemegdana.

Za vreme Čovićevog upravljanja klubom crveno-beli su osvojili 25 trofeja i postali redovan učesnik Evrolige poslednjih godina.

Tekst ostavke prenosimo u celosti.

– S obzirom da sam danas, 1. oktobra 2024. godine imenovan na funkciju Predsednika Košarkaškog saveza Srbije, saglasno Zakonu o sportu koji propisuje nespojivost funkcija rukovođenja u više sportskih organizacija, obaveštavam vas da do prestanka mandata na toj funkciji neću moći da obavljam funkciju predsednika Košarkaškog kluba.
Moje imenovanje za predsednika Košarkaškog saveza Srbije upravo je potvrda istrajanog rada svih nas koji smo godinama timski i zajedno bili deo košarkaškog sistema Crvene zvezde koji je oduvek simbol kvaliteta i ponosa. Koristim priliku da vam se i ovim putem zahvalim kako na poverenju koje ste mi ukazali, tako i na podršci da prihvatim odgovornost, ali i privilegiju da budem predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Uveren da će naša Zvezda nastaviti da bude transparentan i eminentan klub, koji će nizati uspehe na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, brend naše Srbije sinonim želja najmlađih u kojima su budući šampioni i reprezentativci naše zemlje i u srcima miliona oniko koji su sa tribina snaga Zvezde, želim vam mnogo uspeha u daljem radu – navodi se u tekstu ostavke Nebojše Čovića upućene članoviuma Skupštine KK Crvena zvezda.

Čovića će, najverovatnije, na čelu Crvene zvezde prema ranijoj najavi dojučerašnjeg prvog čoveka crveno-belih, zameniti Željko Drčelić. Privrednik iz Beograda obavlja funkciju predsednika Upravnog odbora ovog kluba od oktobra 2023. godine.

Čović napustio Zvezdu, poznato je ko će biti novi predsednik crveno-belih 2
Nebojša Čović i Željko Drčelić, Foto: Srdjan Stevanovic/ STARSPORT)

Drčelić je vlasnik i generalni direktor građevinske kompanije “W. D. Concord West”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari