Fudbalska reprezentacija Srbije je u subotu uveče u Dablinu odigrala nerešeno prijateljski meč protiv Irske – 1:1 (0:0). Dok je cela Srbija pratila Evrosong, s obzirom na to da ni jedna domaća TV stanica nije bila zainteresovana za prenos slike sa Kort park stadiona, izabranici selektora Miroslava Đukića prikazali su bolju igru u odnosu na prethodna dva kontrolna duela (Ukrajina 0:2, Makedonija 1:1), a pobeda je ispuštena u poslednjim trenucima zaustavnog vremena.

Fudbalska reprezentacija Srbije je u subotu uveče u Dablinu odigrala nerešeno prijateljski meč protiv Irske – 1:1 (0:0). Dok je cela Srbija pratila Evrosong, s obzirom na to da ni jedna domaća TV stanica nije bila zainteresovana za prenos slike sa Kort park stadiona, izabranici selektora Miroslava Đukića prikazali su bolju igru u odnosu na prethodna dva kontrolna duela (Ukrajina 0:2, Makedonija 1:1), a pobeda je ispuštena u poslednjim trenucima zaustavnog vremena. Meč u Dablinu obeležio je povratnik u crveni dres Marko Pantelić kome je bilo potrebno svega pet minuta na terenu da zatrese protivničku mrežu. Izjednačenje je domaćoj ekipi doneo Kog koji je tako spasao debi novog selektora Irskee, čuvenog italijanskog stručnjaka Đovanija Trapatonija.
– Ovaj gol mi je veoma važan, ali bitnije je to što je ceo tim igrao dobro i šteta je što na kraju nismo slavili – izjavio je Pantelić na kraju meča.
Zadovljstvo povodom odlične igre cele ekipe istakao je i selektor Miroslav Đukić:
– Mislim da su igači ispoštovali sve što sam od njih tražio. Šteta je što nismo pobedili jer bi u tom slučaju ekipa dobila puno na psihološkom planu – rekao je Đukić.
Meč u Irskoj je zbog lakše povrede propustio Nikola Žigić, ali sigurno će biti spreman za naredne utakmice. Kapiten Srbije Dejan Stanković opravdano je propustio prvu utakmicu na ovoj mini turneji pošto je istovremeno njegov Inter igrao meč za Kup Italije protiv Rome, koji je izgubio.
Sledeći meč „orlovi“ igraju u sredu protiv Rusije u Burghauzenu (19.45), a poslednji protivnik na ovoj mini turneji biće im Nemačka u Gelezenkirhenu (subota, 17.30). Na meču protiv „pancera“ Mladenu Krstajiću će biti uručena Zlatna lopta koju FSS dodeljuje svakom reprezentativcu koji je za nacionalni tim odigrao 50 i više mečeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari