Novi Sad: Počela međunarodna vojna sportska manifestacija "CISM futsal kup za mir" 1foto: Vlada Vojvodine

Turnir koji okuplja vojne reprezentacije iz zemalja bivše Jugoslavije, 13. po redu „CISM futsal kup za mir“, otvoren je danas u Novom Sadu. Događaj će trajati do 24.juna.

Turnir je otvorio zvanični predstavnik Međunarodnog saveta za vojne sportove (CISM), pukovnik oružanih snaga Nigerije Ričard Emeh, koji je istakao da se vojnim sportom jača međuarmisjka saradnja i poverenje.

„Uveren sam da će vojne reprezentacije Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije dostojno zastupati duh fer-pleja i prijateljstva, i uz sportsku sreću, ostvariti željeni rezultat na ovom turniru“, poručio je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Prvi takav turnir u našoj zemlji održan je 2009. godine, podsetio je vršilac dužnosti šefa Delegacije Republike Srbije pri CISM-u potpukovnik Negovan Ivanković, naglasivši da se kroz sport potvrđuje međusobno prijateljstvo.

Ovo sportsko takmičenje održava se u organizaciji delegacije Srbije pri CISM, Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i njihovih partnera, a realizuje se u okviru programa „Sport i mir“ Međunarodnog saveta za vojne sportove.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari