Selektor naše najbolje fudbalske selekcije Miroslav Đukić obelodaniće danas spisak igrača na koje računa u prvoj od četiri ugovorene prijateljske utakmice, protiv Makedonije 6. februara u Skoplju, Strumici ili Prilepu. Kao što je najavio posle decembarske promocije u naslednika Havijera Klementea, bivši trener Partizana i mlade reprezentacije odlučio je da teret kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010.

Selektor naše najbolje fudbalske selekcije Miroslav Đukić obelodaniće danas spisak igrača na koje računa u prvoj od četiri ugovorene prijateljske utakmice, protiv Makedonije 6. februara u Skoplju, Strumici ili Prilepu. Kao što je najavio posle decembarske promocije u naslednika Havijera Klementea, bivši trener Partizana i mlade reprezentacije odlučio je da teret kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. iznesu fudbaleri koje je španski stručnjak najčešće pozivao tokom borbe za ovogodišnji šampionat Evrope. Na pomenutoj listi, koja će javnosti biti saopštena u beogradskom hotelu Hajat, gotovo da i nema imena za koje se nije pretpostavljalo, odnosno nije bilo očekivano, da će se naći među kandidatima za premijernu akciju „orlova“ u 2008. godini.
Za mesto golmana konkurišu trojica čuvara mreže – standardni Stojković, provereni Ilić, koji je i pored kontinuiranih nastupa u OFK Beogradu i iskustva debitovao tek za kombinovani sastav u meču sa Kazahstanom, i nova „jedinica“ turskog Konjaspora Kahriman, u čije se mogućnosti Đukić uverio u vreme njihove saradnje u selekciji do 21. godine. U zadnjoj liniji takođe poznata lica. Premijerligaški štoperski tandem Vidić – Ivanović predvodi grupu centralnih defanzivaca, koju još čine iskusni Krstajić i D. Tošić. Promenu na selektorskoj klupi „preživeli“ su i bekovi Dragutinović i Rukavina, koji će imati oponenta u liku povremenog reprezentativca Markovića.
Mestu zadnjeg veznog mogu da se nadaju više puta pozivani Kovačević, Smiljanić i zvezda tekuće Meridijan Superlige i prelaznog roka, mladi reprezentativac Kačar, čiji je prvi nastup za A tim bio u poslednjem krugu trke za EP. U srednjem redu nalaze se još i Krasić, Janković, Kuzmanović, Z. Tošić i, naravno, kapiten Stanković. Ni u napadu nema iznenađenja. Kao i do sada, na rivalske mreže atakovaće Žigić, Jovanović i Lazović, a društvo će im praviti novi špic rumunskog Rapida Despotović, koji se nametnuo dobrim partijama u Vojvodini. Od Klementeovih aduta novi selektor se (za sada) odrekao golmana Avramova (mesecima bez ijednog minuta na golu Fjorentine), višegodišnjeg reprezentativnog veziste Duljaja, česte rezerve u „orlovima“ i svom Šahtjoru, i, u crvenom dresu nedokazanog, centarfora Pantelića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari